Bitcoin ETF pompa
Kripto automatizuota prekyba

Tik aukštyn?

Paskutines savaites atrodė, kad sugrįžo seni geri laikai. 2020–21 m. „Flashbacks“ puikiai tinka BTC ir ETH nuo rugsėjo padidėjo dviženkliais procentais. Šio mitingo gale kiti kriptovaliutų gamintojai, tokie kaip Solana, dar labiau sustiprėjo. Ar jau grįžome?

Tarp naujausių kainų veiksnių buvo teigiamos naujienos dėl kriptovaliutų ETF patvirtinimo. Kadangi dabar neišvengiamo Bitcoin ETF kelias yra aiškus, tokio patvirtinimo pasekmės yra laikomos rinkos dalyviams. Vakar didelis siurprizas rinkai buvo Blackrock paraiška pateikti ETH ETF, dėl kurios kainavo fejerverkai.

Rinkoms švenčiant ETF sezoną, svarbu atsiminti, kad, skirtingai nei ateities sandorių ETF, kuris jau egzistuoja tam tikram kriptovaliutų turtui, „Spot ETF“ būtų paremtas faktiniu rinkoje įsigytu BTC/ETH turtu. Tai sukels neišvengiamą kai kurių didžiausių pasaulio institucinių veikėjų spaudimą pirkti. Tikrai atrodo, kad kriptovaliuta „auga“.

Tai vyksta prieš įdomią makrokomandos sąranką. Dėl nuolat didėjančio deficito JAV iždo pajamingumas už ilgalaikę iždo skolą (išpirkimo terminas > 10 metų) auga greičiau nei trumpalaikis pajamingumas (išpirkimo terminas < 2 metų). Tai bloga žinia iždui ir Federaliniam rezervui. Tai rodo mažėjantį susidomėjimą ilgalaike JAV valstybės skola ir didėjančius infliacijos lūkesčius. Neturėdamas pirkėjų ilgalaikėms obligacijoms, iždas stengiasi išleisti daugiau skolų. Augantys infliacijos lūkesčiai kenkia tai, ką FED kovojo per pastaruosius metus didindamas palūkanų normas. Problema tampa ypač aktuali, kai įžengiame į rinkimų metus, per kuriuos galios nenorėtų matyti didelio nuosmukio.

Tuo tarpu ilgo termino obligacijų pajamingumo didėjimo tendencija taip pat yra bloga žinia bankams, kurie savo balanse laiko nemažą šių obligacijų kiekį. Kai pajamingumas didėja, obligacijų kainos krenta. Obligacijų kainų kritimas savo ruožtu pakenkė jūsų mokumui, nes Silicio slėnio bankas sužinojo sunkiai. Siekdamas, kad tai toliau nepadidėtų, FED šiuo metu pristabdo palūkanų normų didinimą ir išleis daugiau trumpalaikių obligacijų. keletas mano, kad tai yra likvidumo injekcija į rinkas, kuri padidintų turto kainas, įskaitant mūsų mėgstamus stebuklingus interneto pinigus.

Kas, pasak krištolinio rutulio, nutiks toliau? Kai kurie dabartiniai mitingai atrodo šiek tiek putoti. Paprastai kriptovaliutų rinkose Alts pasirodo po to, kai BTC ir ETH turi savo momentą. Be to, kriptovaliutų kainas dažniausiai nukenčia sezoniškumas. Tai tik keletas svarstymų, į kuriuos turėtų atsižvelgti prekybininkai.

Tačiau svarbesnis klausimas yra tai, ar esame aido burbulo pabaigoje, ar jau pilnos bulių rinkos pradžioje. Daugelis prisimins 2019 m. mitingą, po kurio 2020 m. kovo mėn. įvyko didelis COVID sukeltas nuosmukis. Po to buvo „DeFi Summer“, atvedęs tiesiai į 2021 m. bulių rinką. Tai buvo paskutinis iššūkis prieš prasidedant „Tik aukštyn“. Ar istorija pasikartos?