Ethereum kainos prognozavimas
Kripto automatizuota prekyba

Ethereum kainų prognozė – ko tikėtis iki 2030 m

Ar aš per vėlu? Tuo stebisi kiekvienas naujas kriptovaliutų investuotojas 2021 m. po įspūdingos bulių rinkos, kuri per mažiau nei metus daugelio monetų kainą padidino daugiau nei 10 kartų. Norėdami geriau atsakyti į šį klausimą, pirmiausia turime suprasti, kur galėtų nukristi kriptovaliutų kaina. Visų pirma, mes stengsimės suformuluoti „Ethereum“ kainos prognozę ateinantiems dešimčiai metų.

Ethereum yra antra pagal dydį kriptovaliuta pagal rinkos ribą po Bitcoin. Su įspūdinga bendruomenės parama ir išskirtine „blockchain“ technologija „Ethereum“ ateitis atrodo šviesi. Ethereum idėją dar 2013 metais pristatė Vitalikas Buterinas. Kartu su savo įkūrėjais, įskaitant Cardano įkūrėją Charlesą Hoskinsoną ir Consensys įkūrėją Joe Lubiną, Buterinas pradėjo sutelktinio finansavimo kampaniją 2014 m., kai pardavė savo Ethereum žetoną per ICO (pradinį monetų siūlymą). Iki ICO pabaigos „Ethereum“ komanda surinko apie 17 mln.

Nuo 2014 metų Ethereum tinklo vertė išaugo iki daugiau nei 300 mlrd. Nors kiti protokolai bando pakeisti Ethereum, tai vis dar yra viena tvirčiausių ir populiariausių „blockchain“ „Smart Contract“ platformų. Jo vertę daugiausia lemia šimtai skirtingų programų, veikiančių ant jo. Jei domitės šia kriptovaliutų platforma ir norite sužinoti apie Ethereum kainos prognozę iki 2030 m., šis straipsnis skirtas jums.

Ethereum kaina nuo 2015 m

Dabartinė aplinka

„DeFi“ projektai „Ethereum“ surinko milijardus „Total Value Locked“ (TVL) ir institucinių investuotojų susidomėjimo. Žmonės renkasi Ethereum tinklą, kuriuo remdamiesi ir į jį investuoja dėl stiprios bendruomenės ir daugybės praktinių panaudojimo atvejų. Decentralizuotos finansų programos, sukurtos „Ethereum“ blokų grandinėje, leidžia vartotojams skolintis lėšas, skolinti lėšas, užtikrinti likvidumą kaip rinkos formuotojams, investuoti, siųsti, mokėti ir net nusipirkti draudimą – visa tai nekenkiant privatumui, visiškai decentralizuotu būdu. DeFi projektai pašalino tarpininkavimo šalių, tokių kaip brokeriai ir bankai, poreikį daugeliui operacijų ir leidžia vartotojams užsidirbti pasyvių pajamų įvairiais būdais.

bendra vertė užrakinta „DeFi“.

„DeFi“ projektai yra neįtikėtinas bulių katalizatorius, padėjęs padidinti „Ethereum“ kainą. Šiuo metu platforma talpina daugiau nei 200,000 XNUMX ERC žetonų ir vien tik DeFi naudoja daugybę kitų tipų kriptovaliutų. 

Nepaisant konkuruojančių išmaniųjų sutarčių blokų, tokių kaip „Solana“ ar „Avalanche“, atsiradimo, „Ethereum“ ekosistema šiandien vis dar yra decentralizuoto finansavimo sinonimas. Daugelis ginčytųsi, kad dėl stiprios platformos bendruomenės, tūkstančių išmaniųjų sutarčių ir metinių sandorių trilijonais dolerių, Ethereum turi vidinę vertę. 2021 m. gegužės mėn., prasidėjus bulių bėgimui, Ethereum kaina pakilo stulbinančiai 180 procentų. Ji pasiekė aukščiausią visų laikų vertę – 4,174 USD už monetą. 

Ateities scenarijai

Ethereum ateities scenarijai taip pat yra perspektyvūs dėl esamų ir būsimų plėtros planų. 

„Ethereum 2.0“

Ethereum kūrėjai dirba su antrosios kartos platforma, žinoma kaip Ethereum 2.0. Jis netrukus bus išleistas ir juo siekiama išspręsti problemas, su kuriomis šiuo metu susiduria platforma:

  • Sandorių mastelio keitimas
  • Tvarumas
  • Disko talpa

Atnaujinimas pakeis platformos konsensuso mechanizmą iš darbo įrodymo į „Proof of Stake“, o vėliau taip pat pradės naudoti skilimo technologiją. Šiuo metu „Ethereum Blockchain“ gali atlikti tik apie 30 operacijų per sekundę. Esant dabartiniam dideliam naudojimui, dujos taip pat eina per stogą. Teigiama, kad Ethereum 2.0 galės atlikti milžiniškus 100,000 XNUMX operacijų per sekundę. Turint omenyje šiuos dalykus, buvo prognozių kad moneta iki 10,000 m. gali siekti 2025 XNUMX JAV dolerių.

Ethereum 2.0 jau yra kartu su vadinamaisiais Layer Two mastelio sprendimais, skirtais Ethereum. Tokios platformos kaip „Polygon“, „Optimism“, „Arbitrum“, „Fantom“, „Starkware“ ir kitos naudoja tokias technologijas kaip „Sidechains“, „Roll-ups“ ir „Zero-Knowledge Proofs“, kad būtų galima greitai ir pigiai atlikti operacijas, kurios vis dar yra susietos su „Ethereum“ ekosistema arba „blockchain“. Šios technologijos arba naudoja „bendrą saugą“, gaunančią naudos iš daugelio „Ethereum“ mazgų, arba naudoja jų mazgų infrastruktūrą, kaip „Polygon“ atveju, kad patvirtintų operacijas. 

DeFi priėmimas

Jei dar nežinote, institucijos visame pasaulyje žengia į DeFi pasaulį ir priima decentralizuotus protokolus dėl daugybės pranašumų. Pagal Yahoo Finance, decentralizuotų finansų pramonė tik per 20 mėnesių išaugo 11 kartų. Remiantis duomenimis, bendra vertė užrakinta nuo 2020 m. pradžios išaugo aštuonis kartus ir šiandien yra daugiau nei 80 mlrd. DeFi pulsas. Ji pritraukė dešimtis milijonų individualių vartotojų visame pasaulyje, taip pat pirmaujančių finansinių organizacijų. Nuo 2021 m. pirmojo ketvirčio su „blockchain“ susijusiais projektais dirba kelios visame pasaulyje žinomos įmonės, tokios kaip „Mitsubishi UFJ Financial Group“, „Citigroup“, HSBC, „Barclays“, „JP Morgan“, „SBI Holdings“, „Signature Bank“ ir kt. Tuo tarpu VISA naudoja Ethereum blokų grandinę, kad atsiskaitytų už sandorius USDC Stablecoin. 

Privačios organizacijos ir kai kurie vyriausybiniai institutai taip pat taiko skaitmenines valiutas ir blokų grandinės technologiją dėl jų teikiamų galimybių. 

  • Dvidešimt trys tarptautinės ir vyriausybinės institucijos, įskaitant Europos centrinį banką, Japoniją, Singapūrą, Prancūziją ir Australiją, jau pradėjo bandomuosius projektus. Europos investicijų bankas naudojo Ethereum Blockchain obligacijų emisijai. 
  • 13 pasaulio šalių vyriausybės, įskaitant Honkongą, Kiniją ir Braziliją, yra vystymosi viduryje. 
  • 24 šalių vyriausybės, įskaitant Kanadą, Jungtinę Karalystę ir JAV, aktyviai atlieka centrinio banko skaitmeninių valiutų tyrimus. 

Nors vyriausybės gali pasirinkti naudoti savo „Blockchain“ technologiją, o ne pasikliauti „Ethereum“, platesnė žinia yra ta, kad ši technologija yra perimama. Kylantis potvynis gali dar labiau pakelti visas valtis.

Įmonės, skiriančios rezervines lėšas Ethereum

Ethereum taip pat pradėjo atsirasti daugelio įmonių balansuose, kaip ir Bitcoin. Išskyrus įmonių rezervus, įmonės taip pat naudoja Ethereum kriptovaliutą kaip savo apyvartinį kapitalą. Anksčiau šiais metais CME (Chicago Mercantile Exchange) grupė pradėjo ETH ateities sandorius, kurie siūlo įrankius, skirtus instituciniams prekiautojams sumažinti nepastovumo riziką. Be to, socialinės žiniasklaidos ir programinės įrangos programa „Meitu“, taip pat įtraukta į Honkongo vertybinių popierių biržą, atskleidė, kad įsigijo apie 22 mln. USD vertės eterio monetų. 

Kai kurios įmonės taip pat integravo eterio pagrindu sukurtas programėles, kurios tik parodo platformos atsiradimą. Ethereum ir toliau daro įtaką traukiančioms įmonėms ir organizacijoms. Ether atsiradimas įmonių balansuose didės, nes vis daugiau įmonių pradeda naudoti decentralizuotas programas. Daugelis komandų ir kūrėjų, dirbančių su Ethereum, nuolat tobulina kriptovaliutą, kad palengvintų skaitmeninius procesus. Galiausiai tai pridės dar vieną „Ethereum“ vertės pasiūlymą.

Paprastais žodžiais tariant, „Ethereum“ tapo technologijų žaidimu ir vertės saugykla. Tai yra keletas pagrindinių priežasčių, kodėl instituciniai investuotojai vis labiau domisi šia decentralizuota platforma.

Populiariausių kriptovaliutų, įskaitant Bitcoin ir Ethereum, priėmimas Centrinėje Amerikoje auga. Panama pristatė įstatymo projektą dėl Ethereum ir Bitcoin legalizavimo, o pasaulyje yra apie 111 skirtingų valstijų, kuriose įstatymas pripažįsta Ethereum. Pavyzdžiui, a Kinijos teismas paskelbė Ethereum kaip legalią nuosavybę sakydamas, kad ji turi ekonominę vertę. Salvadoras neseniai pristatė Bitcoin kaip teisėtą mokėjimo priemonę, nors tiek Ethereum, tiek Bitcoin kaina tą pačią paskelbimo dieną smarkiai nukrito. 

ETH kainos prognozė

Nuspėti būsimą kriptovaliutos kainą visada yra sudėtinga. Ethereum kainų augimas bėgant metams atidžiai stebi tinklo aktyvumo augimą. Galite įvertinti veiklą pagal operacijas ir aktyvius adresus.

Ethereum operacijų skaičius ir kaina

Visų pirma, labai panašus augimo tempas taikomas tiek aktyviems adresams, tiek ETH kainai.

Ethereum adresų skaičius ir kaina

Nustačius vieną iš pagrindinių kainų augimą skatinančių veiksnių, bus lengviau numatyti kainą 2030 m. Toliau pateiktoje diagramoje pateikti du scenarijai.

Pirmajame numatomas lėtėjantis augimas bėgant metams. Nuo 50 m. aktyvių adresų skaičius kasmet išaugo 2018 %. Konservatyvioje Ethereum kainų prognozėje daroma prielaida, kad iki 25 m. augimas kasmet lėtėja 2030 %. Dėl to Ethereum kaina yra maždaug $ 20,000.

Kita vertus, optimistiškesnė Ethereum kainos prognozė būtų prielaida, kad 2000–2010 m. augimas labiau atitiktų interneto naudojimo tempą. Skaičiuojant daroma prielaida, kad iki 50 m. augs 2025 %, o iki 30 m. – 2030 %. kaina į šiaurę nuo $ 50,000.

prognozė, pagrįsta aktyvumo augimu

Kaip matote, „Ethereum Blockchain“ turi precedento neturintį potencialą. Tai net nėra pačios ryškiausios „Ethereum“ kainų prognozės. Keturiasdešimt du vyresnieji ekspertai ir kriptovaliutų specialistai apskaičiavo, kad Ethereum kaina iki 71,000 m. pabaigos gali pasiekti stulbinančius 2030 XNUMX USD. 

Kad ir kokia būtų „Ethereum“ kaina 2030 m., investicijos į „Ethereum“ ir apskritai į kriptovaliutas vis dar yra įdomi galimybė su asimetrine rizika, kuriai neprilygsta joks kitas turtas. Potencialios grąžos vis dar daugiau nei kompensuoja nepastovumą ir neigiamo poveikio riziką.  

Kelionė dar ilga. Investuokite saugiai!


ATSISAKYMAS

Nesu analitikas ar investicijų patarėjas. Viskas, ką pateikiu šioje svetainėje, yra tik orientavimo, informacinio ir švietimo tikslais. Visa mano įraše esanti informacija turėtų būti patikrinta ir patvirtinta nepriklausomai. Negaliu būti laikomas atsakingu už jokius nuostolius ar žalą, padarytą remiantis tokia informacija. Atkreipkite dėmesį į riziką, susijusią su prekyba kriptovaliutomis.