Kripto automatizuota prekyba

Volatility Ventures

Rinkai įžengus į paskutinę 2023 m. atkarpą, kriptovaliutų rinka, kažkada laikyta didelės rizikos ir didelį atlygį teikiančio investavimo pavyzdžiu, siunčia prieštaringus signalus, kurie prieštarauja tradicinei rinkos logikai ir verčia krapštyti galvą net patyrusiems investuotojams. Bitcoin ir Ethereum ir toliau yra pažeidžiami neigiamų rinkos jėgų. Šį pažeidžiamumą labai sustiprino neseniai paskelbti JAV ne žemės ūkio darbo užmokesčio (NFP) duomenys, kurie viršijo rinkos lūkesčius ir pasiekė +336,000 170,000, palyginti su prognozuojamu +5 30. Tai labai prisideda prie rizikos turto silpnumo, nes padidina karštos infliacijos tikimybę. Be to, didėjanti įtampa Artimuosiuose Rytuose prisidėjo prie kriptovaliutų ir kitų makroekonominių rodiklių, pavyzdžiui, kursų, atitrūkimo. Nepaisant reikšmingo pastarojo atsigavimo, kurį iš dalies lėmė XNUMX% smukęs JAV iždo pajamingumas per XNUMX metų, kriptovaliutų sektorius nesugebėjo atspindėti šios pakilios nuotaikos. Vietoj to, ji vėl peržiūrėjo savo mėnesines žemumas – reiškinį, kuris glumina rinkos stebėtojus, atsižvelgiant į keletą tariamai palankių sąlygų. Tai apima tradiciškai stiprų kriptovaliutų našumą spalio mėnesį, dramatišką penkių dienų ilgalaikių realių kursų kritimą ir aukšto lygio įtakingų investuotojų, tokių kaip Paulas Tudoras Jonesas, pritarimą. Be to, auksas, tradicinis saugus prieglobstis, pastaruoju metu sustiprėjo, parodydamas ryškų kontrastą su kriptovaliutų rinkos nuosmukiu.

Šiame miglotame kraštovaizdyje Ethereum ETF išsiskiria kaip ypač nuviliantis atlikėjas, prekiaujant nerimą keliančiu mažumu – 0.2% atitinkamo Bitcoin ETF kiekio prieš dvejus metus. Tai tikriausiai šokiravo tuos, kurie tikėjo, kad institucijos yra ant Ethereum ETF plataus masto aprėpties; tačiau tikėtina, kad tikroji problema slypi didėjančiame skepticizme, susijusiame su ateities sandoriais pagrįstais ETF visoje dabartinėje kriptovaliutų rinkoje. Sudėtingumą dar labiau padidina vykstanti teismo byla prieš Samą Bankmaną-Friedą, kuri kriptovaliutų pramonei atkreipia neigiamą dėmesį. Kalbant apie ekonomiką, naujausi vartotojų kainų indekso (VKI) duomenys atskleidė, kad rugsėjo mėn. infliacija siekė 3.7 %, o tai viršijo rinkos lūkesčius – 3.6 %, todėl atsirado dar vienas neapibrėžtumo kintamasis.

Atsižvelgiant į dabartinį srautą ir nenuspėjamumą, iškyla du skirtingi požiūriai. Pirmasis apima pasilikimą tradiciniuose saugiuose prieglobsčiuose, tokiuose kaip Auksas, kuris pastaruoju metu atsigavo dabartinės geopolitinės suirutės metu. Antrasis dėmesys skiriamas nepastovumui, ypač naudojant pasirinkimo strategijas, tokias kaip „straddle“ arba „smaugti“, kurios gali pasinaudoti padidėjusiu rinkos neapibrėžtumu. Įdomu tai, kad nepaprastas „Bitcoin“ ir „Ethereum“ našumas gali rodyti mažesnį jautrumą neigiamai rizikai, ypač jei VKI duomenys ir toliau viršija prognozes. Tiems, kurie stebi ateities rinkos kryptis, kritinis Bitcoin pasipriešinimo ir palaikymo lygis yra atitinkamai 29–30 25 USD ir 26–XNUMX XNUMX USD.

Peržiūrėkite diagramą „TradingView“. čia.