Kripto automatizuota prekyba

ETH sraute

Ethereum išgyveno keletą labai neramių savaičių. Viena vertus, jo kaina pagaliau pakilo. Po kelių mėnesių prasto našumo, palyginti su naujomis pasakojimo grandinėmis, tokiomis kaip Solana, Ethereum pradėjo nuolat artėti prie savo visų laikų aukščiausio lygio. Vienas iš jaudulio veiksnių: Dencun atnaujinimas buvo pristatytas praėjusią savaitę. Atnaujinimas sumažino „Ethereum Layer 2s“ operacijų išlaidas, tokias kaip „Arbitrum“, „Base“ ir „Optimism“. Ethereum Layer 2s sandorių išlaidos teoriškai dabar gali pradėti konkuruoti su Solana išlaidomis. „Coinbase“ 2 sluoksnio „Base“ populiarumas per pastarąją savaitę labai išaugo, todėl net nutrūko „Coinbase“ išmanioji piniginė.

Dar viena teigiama naujiena – jaudulys dėl galimo Ethereum ETF. Viena iš pareiškėjų, „Fidelity“, į savo ETF programą įtraukė „Ethereum“ akcijų paketą. Jei SEC sutiks su kapitalu, fondai, turintys akcijų, greičiausiai negalės imti jokių mokesčių už savo Ethereum ETF. Tada jie iš fondo grąžos atimtų akcijų pajamą. Tai būtų didelis dalykas. Tačiau tikimybė gauti ETF patvirtinimą gegužės mėnesį sparčiai mažėja.

Tai ateina po blogų naujienų: SEC išdavė šaukimus kriptovaliutų įmonėms, įskaitant Ethereum fondą. Aišku, organizacija mato savo paskutinė galimybė grąžinti decentralizuotą finansavimą į dėžę. Byla daugiausiai sukasi apie Ethereum perėjimą prie konsensuso algoritmo „Įrodinėjimo akcija“, kuris, kaip manoma, daro jį labiau panaši į investicinę sutartį, taigi ir į vertybinį popierių. Laimei, SEC turi prastus rezultatus, kai reikia patraukti kriptovaliutų įmones į teismą. Nepaisant to, tai šiek tiek prislopino rinkos entuziazmą.

Tačiau tai, kas yra bene labiausiai ilgalaikė Ethereum naujiena, Praėjusį ketvirtadienį „BlackRock“ pateikė SEC dokumentą dėl institucinio skaitmeninio likvidumo fondo, vadinamo BUIDL. Securitize veiks kaip fondo brokeris. Fondo investavimo strategija yra investuoti į tokenizuotą turtą Ethereum. Fondo piniginėje Ethereum blokų grandinėje yra 100 milijonų USDC, kuriuos galima investuoti. Šiuo metu nėra informacijos apie tikslias investicijas, kurios vyks Ethereum ekosistemoje. Tačiau tai, kad didžiausia pasaulyje turto valdymo įmonė atvirai steigia fondą tinkle, yra labai netikėta.

Ethereum kaina pakilo ir sumažėjo kartu su naujienomis per pastarąsias savaites. Ar vis dar yra vilties, kad ETF terminas gegužės mėn. bus įvykdytas, kai BlackRock ETF patvirtino beveik tobulai, o BUIDL bus paleista Ethereum? Jei taip, tikėkitės, kad Ethereum pateks tiesiai į Mėnulį. Bet kuriuo budu, sužinosime po 63 dienų.