prekybos robotai prieš žmones
Prekybos botais Prekybos patarimai

Prekybos robotai prieš žmones – ar mašinos gali įveikti prekybininkus?

Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų kalbant apie prekybos robotus yra: Ar rankinė ar automatizuota prekyba uždirba daugiau pinigų? Palyginus prekybos robotus ir žmones, kas įveikė rinką?

Instrukcija, taip pat vadinama diskrecinė prekyba, reikalauja, kad prekiautojas patalpintų, valdytų ir uždarytų visas pozicijas tiesiai prekybos platformoje.

Tai reiškia, kad prekiautojas turėtų skirti daug laiko:

  • Rinkos analizė, tikrinimas, kaip vystosi rinkos sąlygos
  • Vertinant rinkos judesių įtaką jo pozicijų pelnui ir praradimui
  • Laukiama, kol įvyks konkretus įvykis ar scenarijus 
  • Vykdykite pavedimą reaguoti į kainos veiksmą
  • Atnaujinkite pelną ir nuostolius pagal naujausią įvykdytą pavedimą
  • Rezultatų vertinimas ieškant galimų patobulinimų ar optimizavimo
  • Nuolat peržiūrėkite rinkos analizę

Jei tai nebuvo per se labai sudėtinga ir daug laiko atimanti veikla, prekiautojo pelningumas dažnai yra tiesiogiai proporcingas laikui, praleistam prekybai. Žinoma, kuo daugiau laiko prekiautojas gali analizuoti rinką, tuo daugiau galimybių jis gali pagauti. Tai suteikia daugiau galimybių užsidirbti.

Santykis tarp laiko, praleisto prekybai, ir prekybos rezultatų taip pat nėra tiesinis. Jei prekiautojas nenaudoja tinkamos prekybos strategijos arba stresas (kaip ir kitos emocijos) daro įtaką jo sprendimams, prekybai skirtas laikas lemtų didelius nuostolius.

Ko reikia rankinei prekybai?

Pagrindinis turtas, kuriuo kiekvienas prekiautojas gali pasikliauti, kad pasieks patenkinamus prekybos rezultatus:

  • Turimas kapitalas
  • Laikas
  • Prekybos įgūdžiai
  • Streso valdymo įgūdžiai.

Daugeliui turimas kapitalas yra griežčiausias suvaržymas ir svarbiausias kintamasis, su kuriuo reikia dirbti. Tuo pačiu metu kitus šio sąrašo kintamuosius nėra lengva auginti. 

Geriausi prekiautojai yra tie, kurie praleidžia protingą laiką kurdami pelningą prekybos sistemą ir vengdami emocijų įtakos.

Kaip ne profesionalus prekybininkas gali pagerinti savo grąžą?

Jei esate patyręs prekybininkas ir galite gauti nuolatinį pelną visomis rinkos sąlygomis nepraleisdami reikšmingo laiko prie kompiuterio ar nežiūrėdami į diagramas, tikėtina, kad jau esate privilegijuotoje vietoje. Jums tikriausiai nereikia jokių papildomų patarimų.

Deja, statistiniai duomenys rodo, kad apie 80% prekiautojų praranda pinigus arba praranda rezultatus rinkoje. Taigi, kaip galite padidinti savo pelną?

Prekybos robotas yra automatizuota prekybos sistema, kuri veikia be rankinio įsikišimo. Galite planuoti robotą tik vieną kartą, nenaudodami daug laiko. Botas prekiaus už jus pagal instrukcijas 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę, nepaisant jokio streso ar emocinių trukdžių. 

Visi sandoriai, kuriuos generuoja prekybos robotas, yra pagrįsti sprendimais, priimtais jūsų vardu, vadovaujantis jūsų nustatyta logika.

Norint įveikti geriausius prekybininkus, reikia labai pažangaus prekybos roboto, tačiau vidutiniškai prekybos robotų naudojimas gali labai supaprastinti paprastų prekybininkų ir pradedančiųjų gyvenimą. Tai leidžia kiekvienam pradėti prekiauti, gaudant galimybes, kurias rinka siūlo kiekvieną dieną.

Prekybos botų pranašumai

Algoritmai ir prekybos robotai jau kasdien prekiauja trilijonų vertės turtu tradicinėse finansų rinkose. Bankai, rizikos draudimo fondai ir stambūs investuotojai juos naudoja dėl daugybės naudos ir efektyvumo. Finansų rinkos prieš daugelį metų patyrė prekybos robotų ir žmonių pažangą šiandien kažkas prekiavo beveik 80% JAV akcijų.

Kasdien vis daugiau investuotojų kriptovaliutų rinkoje taip pat diegia prekybos robotus, kad galėtų visapusiškai pasinaudoti jos nepastovumu.

Štai pagrindinės savybės, dėl kurių prekybos robotas yra radikaliai geresnis sprendimas prekiauti kriptovaliutomis.

Jie niekada nemiega. 

Kaip ir rinkos veikia 24 valandas per parą be pertraukos, prekybos robotas gali bet kada reaguoti į bet kokį rinkos judėjimą. Nenuspėjama, kada naujienos gali turėti įtakos kainoms. Naujas reguliavimas Japonijoje ilgą laiką gali turėti rimtų pasekmių kriptovaliutų rinkai, o dėl laiko juostų skirtumo JAV investuotojai gali atsidurti labai nepalankioje padėtyje, o Japonijos investuotojai reaguoja į naujienas. 

Jie greiti. 

Botui ne tik neužtrunka laiko, kol jis įvykdo užsakymą rinkoje, bet ir algoritmas gali nuspręsti išsiųsti užsakymą per sekundės dalį. Greita reakcija į kainų pokyčius suteikia algo prekeiviai rankinio prekybininko pranašumas. Laikas yra pinigai, ir tai labai pasakytina ir apie prekybą. Kartais vos kelių sekundžių vėlavimas gali paversti pelningą sandorį nuostolingu.

Jie yra protingi. 

Prekybos robotai gali analizuoti didžiulį duomenų kiekį kiekvieną sekundę. Tai yra vienas didžiausių automatizuoto prekybos roboto naudojimo pranašumų. Net ir labiausiai patyrę prekybininkai vienu metu gali stebėti tik keletą diagramų. Botas gali nuolat tikrinti rinką, ieškodamas konkretaus modelio, ir greitai reaguoja, kai tenkinamos tinkamos sąlygos. Daugiau potencialių galimybių žymiai padidina tikimybę, kad ilgainiui bus pelninga.

Jie neturi jausmų. 

Jausmai yra didžiausias kiekvieno prekybininko priešas. Pirmoji prekybos taisyklė – pirkti pigiai ir parduoti brangiai. Tai reiškia, kad geriausias laikas pirkti yra tada, kai kaina nukrenta, o geriausia parduoti tada, kai rinka juda aukščiau. Tai atrodo gana logiškas požiūris. Deja, mūsų smegenys linkusios patarti atvirkščiai. Išmokėjimo metu prekiautojas stengiasi sumažinti nuostolius ir dažnai nepatenka į kainos atšokimą. Euforijos metu prekiautojas pradeda tikėti, kad pakilimo tendencija gali tęstis ilgiau ir patenka į FOMO spąstus.

Prekybos roboto neveikia baimė ar godumas. Jis vykdys tik priskirtą prekybos planą.

Ar prekybiniai robotai yra geresni už žmones?

Tai tikriausiai neįmanomas įveikti profesionalų prekybininką. Patirtis vaidina lemiamą vaidmenį valdant stresą ir kuriant pažangią prekybos sistemą. Deja, prekybininkų, pasiekiančių tokį aukštą įgūdžių lygį, yra labai nedaug. Tik labai mažas procentas iš milijonų žmonių, kasdien prekiaujančių kriptovaliutomis ar tradiciniu turtu, yra profesionalūs.

Vienas iš pagrindinių prekybos boto naudojimo pranašumų yra galimybė laikytis iš anksto nustatytų savo prekybos sistemos taisyklių. Čia galite perskaityti keletą patarimų, kurie gali padėti padidinti grąžą. Šių patarimų kartais sunku laikytis, tačiau jei įtrauksite juos į automatizuotą prekybos strategiją, robotas tiksliai vykdys jūsų nurodymus be šališkumo.

Prekybos robotas gali būti ne tobulas, bet reikšmingas padeda tiems, kurie neturi tinkamo požiūrio ar pakankamai laiko investuoti į prekybą. Prekyba yra labai sudėtinga ir jai reikia tinkamų priemonių, kad būtų galima susidoroti su rinka ir išnaudoti visas jos galimybes. Prekybos robotais ir žmonėmis iššūkis tęsiasi, tačiau stenkitės, kad mašina ateityje padidės.