koronaviruso rinkos žlugimas
Prekybos botais Prekybos patarimai

Koronaviruso rinkos žlugimas 2020 m. – kaip apsaugoti savo portfelį?

Yra kinų prakeiksmas, kuris sako: „Tegul tu gyveni įdomūs laikai. – Patinka tai ar ne, bet išgyvename tokius laikus. Baimė dėl COVID-19 2020 m. sukėlė pasaulinę koronaviruso rinkos žlugimą. Panašu, kad joks turtas nebėra saugus. Ką pirkti ir kaip apsaugoti savo portfelį tokiais neaiškiais laikais?

Mes oficialiai esame (senoje) lokių rinkoje.

Akcijų rinkos visame pasaulyje smuko iki šiol nematytais kursais. Šis koronaviruso rinkos žlugimas jau pralenkė net Didžiąją finansų krizę 2008 m. Tada kainos mažėjo laipsniškai. Tai labai žavus pavyzdys, kaip euforija gali greitai virsti plačiai paplitusiu panišku pardavimu. 

Viso pasaulio ekonomikos, patenkančios į visišką blokavimą, yra puikus netikėtumo pavyzdys juodosios gulbės renginys. Tai reiškia atvejį, į kurį joks investuotojas neatsižvelgia savo prekybos strategijoje. Kai taip nutinka, tai visiškai pakeičia esamą ir būsimą scenarijų ir reikalauja naujų turto paskirstymo vertinimų.

Žvelgiant į ilgalaikę SP500 ateities sandorių diagramą, galime pastebėti, kad 200 MA rinka aiškiai parodo skirtumą tarp Bear ir Bull rinkos laikotarpių. Praėjusią savaitę indekso, kuris geriau nei bet kas kitas įvertina pasaulio ekonomikos būklę, vertė permušė šį pagrindinį lygį ir baigėsi, techniškai kalbant, ilgiausia visų laikų Bull rinka.

Savaitinis 200MA sulaužytas – lokių rinkos pradžia JAV akcijų rinkoje

Kaip ilgai tai gali trukti?

2008 m. prireikė maždaug vienerių metų nuo kainos, kad būtų pažeista 200 MA ir pasiekti dugną. Žinoma, atsižvelgiant į dabartinio pradinio išpardavimo mastą, norint pradėti atsigauti, gali prireikti mažiau. Kita vertus, smarkesnis nuosmukis taip pat gali reikšti, kad šį kartą įvykiai gali dar labiau paveikti ekonomiką.

Tiesa ta, kad joks investuotojas neturi krištolinio rutulio, kad galėtų nuspėti ateitį. Tai yra laikai, kai techninė analizė gali duoti tik mažai patarimų, tačiau būtina stebėti pagrindinius dalykus. Šiuo metu rinkos įkainoja visos Europos ir kai kurių JAV sričių uždarymą. Tikėtina, kad investuotojai dar nesvarsto visiško JAV ekonomikos paralyžiaus varianto. Dar anksti įsivaizduoti kadrus iš tuščių gatvių daugiau nei 50 JAV valstijų. Taip vyksta Italijoje ir kitose šalyse, tokiose kaip Ispanija ir Prancūzija.

Jei taip atsitiktų, pasekmės gali būti tikrai bjaurios. Palyginimui, per didžiausią nuosmukį nuo 1929 m. JAV BVP metinis kritimas buvo 6.3% tris ketvirčius, prieš pradėdamas atsigauti. Visiškas ekonomikos sustabdymas gali sukelti daug blogesnių skaičių. Išankstinės prognozės rodo, kad JAV BVP mažės apie 20–30 % vien tik 2 m. II ketvirtį.

Ko galime tikėtis po šio koronaviruso rinkos žlugimo?

Panika greitai išplito tarp investuotojų. Prieš pirmuosius reikšmingus protrūkius Europoje, bendros rinkos nuotaikos buvo labai patenkintos, o koronavirusas atrodė kaip problema, apsiribojusi Kinija ir aplinkiniais regionais. Kai buvo aišku, kad padėtis turėjo didelės įtakos Kinijos ekonomikai, o kitos ekonomikos netrukus patirs tokią pat žalą, panikos pardavimas pradėjo tikrą koronaviruso rinkos žlugimą.

Lašas sukėlė skubėjimą dėl saugumo, tačiau jokiai turto klasei nepavyko suteikti vaidmens saugus prieglobstis. 

Net aukso kaina nukrito. Investuotojai bandė parduoti bet kokį likvidų turtą, kad padidintų grynuosius pinigus ir likvidumą. Ne mažiau streso patyrė ir kriptovaliutų rinka. Rinka vis dar suvokia kriptovaliutas kaip rizikingą investiciją, o neapibrėžtumo laikai daro didelį pardavimo spaudimą kainoms.

Centriniai bankai įsikišo imasi masinių koordinuotų veiksmų, skirtų likvidumui sulaikyti panikai. Šie drąsūs ir iniciatyvūs veiksmai greičiausiai atneš trumpalaikį palengvėjimą rinkose. Tačiau nepastovumas išliks gana ilgai, nauji protrūkiai ir žinios apie pandemijos vystymąsi sukels dar didesnį stresą.

Kitame etape investuotojai tiksliai įvertins perspektyvas ir atitinkamai perbalansuos savo portfelius. Tai sukels dar daugiau neramumų tarp turto klasių.

Svarbiausias elementas, į kurį reikia atkreipti dėmesį, bus duomenų apie pasaulio ekonomikos būklę paskelbimas. Nedarbas, skolos ir įsipareigojimų nevykdymo rodikliai pasmerkti didėti. Nepaisant to, augimo mastas lems ilgalaikį šios krizės poveikį.

Kurios turto klasės galėtų pranokti?

Teorija mus moko, kad krizės metu investuotojai linkę parduoti rizikingą turtą, pavyzdžiui, akcijas, kad subalansuotų savo obligacijų, aukso ar grynųjų pinigų portfelius. Šį kartą realybė gali būti kiek kitokia. 

Obligacijos šiuo metu nėra pats saugiausias pasirinkimas, koks buvo istoriškai. Ir taip yra dėl trijų pagrindinių priežasčių: 

  • Dešimt metų itin prisitaikanti pinigų politika gerokai padidino vertinimą. Trilijonų dolerių vertės fiksuotų pajamų instrumentais jau prekiaujama su neigiamu palūkanų pajamingumu.
  • Tiek įmonių, tiek vyriausybės įsiskolinimo lygis yra aukščiausias visų laikų vertes, o tai netipiška prieš depresiją.
  • Trumpuoju laikotarpiu infliacijos nesimato, bet galiausiai precedento neturinčios likvidumo injekcijos turės įtakos kainų lygiui ilgalaikėje perspektyvoje. Ilgesnio termino obligacijos (kurios dar neprekiauja neigiamomis palūkanų normomis) turėtų būti prastesnės, kai tikimasi tokių lūkesčių.

O kaip auksas?

Pagal apibrėžimą saugiausias turtas buvo prastesnis šiais ankstyvaisiais etapais. Staigus kainų kritimas akcijų rinkose paskatino investuotojus surinkti kuo daugiau grynųjų pinigų nuostoliams padengti, o labai tikėtina, kad į šį užburtą ratą pateko ir aukso pozicijos. Vėlgi, artimiausiu metu nenumatyta infliacija neverčia investuotojų apsidrausti nuo šios rizikos perkant tauriuosius metalus, tokius kaip auksas. Nepaisant to, auksas gali būti patikimas pasirinkimas ilgalaikėje perspektyvoje, kai kyla susirūpinimas dėl infliacijos. 

Pinigai yra karalius. 

Neapibrėžtumo metu tie, kurie turi likvidumo, paprastai sugeba geriau apsaugoti savo portfelį ir gali pasinaudoti geriausiomis galimybėmis. Visų pirma, doleris yra vienas našiausių turto tarp senųjų turto klasių. Dolerio indeksas pastarosiomis dienomis šoktelėjo iki beveik 20 metų aukštumų.

Dolerio indeksas krenta į viršų

Ši tendencija greičiausiai išliks ir artimiausioje ateityje, nes didžiules korporacijas smogia plačiai paplitęs dolerių trūkumas. Šis klausimas yra toks reikšmingas, kad FED turėjo įvesti apsikeitimo linijas su kitais pagrindiniais centriniais bankais, kad padėtis toliau nepablogėtų.

Kaip pasinaudoti šiomis galimybėmis?

Geros naujienos yra tai, kad ir jums, prekiaujant kriptovaliutomis, šiais laikais yra gana paprasta diversifikuoti savo turimas turtas įvairiose turto klasėse.

Pavyzdžiui, istoriškai įrodyta, kad auksas yra tvirtas apsidraudimas neramiais laikais. Galite lengvai investuoti į auksą naudodami PAX auksas, kuriuo prekiaujama Kraken. Moneta, susieta su tauriojo metalo Trojos uncijos kaina ir viena su kita paremta tikrais tauriaisiais metalais. 

Kalbant apie stabilias monetas, jau 2019 m. jų susidomėjimas išaugo ir tikėtina, kad jų vaidmuo ekosistemoje ateityje dar labiau sustiprės.

Yra daug galimybių laikyti skaitmeniniai doleriai – Tether, DAI, USDC, BUSD, PAX USD ir kt. Labai įdomu yra tai, kad pasaulyje, kuriame palūkanų normos virsta neigiamais skaičiais, šių monetų laikymas ir deponavimas leidžia investuotojams pasiekti didelę grąžą. 

Pasyvių pajamų strategijos yra labai populiarios, todėl investuotojai gali nuspręsti naudoti centralizuotas arba decentralizuotas priemones, atsižvelgdami į savo pageidavimus ir pasitikėjimo skirtingais protokolais laipsnį. Neseniai įvykęs kriptovaliutų rinkos žlugimas buvo rimtas išbandymas nepalankiausiomis sąlygomis, ypač decentralizuotų protokolų atveju. Rinkos nepastovumas vis dar yra didžiausia grėsmė skolinimo platformoms, tačiau, kaip visada, rinka niekada neduoda grąžos be jokios rizikos. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai pasirinkti investiciją su geriausiu rizikos ir atlygio profiliu pagal savo pageidavimus.

Atsinaujino FX rinkos nepastovumas

Be dolerio, kitų valiutų stebėjimas gali suteikti įdomių galimybių. Centriniai bankai juda, prasidėjo devalvacijos lenktynės, kils nauji valiutų karai. Visa tai įžiebs nepastovumą ir, kaip žinote, sukuria geriausias galimybes.

Tikriausiai tai nėra atsitiktinumas Kraken birža neseniai pristatė FX prekybą, pridedant devynias valiutų poras, kurių ateityje reikės sekti dar daugiau. Tai reiškia, kad netrukus galėsite diversifikuoti savo turtą į daugybę skirtingų valiutų Coinrule.

O kaip su kriptovaliuta?

Praėjusią savaitę kriptovaliutų rinka patyrė didelį smūgį. Bendras rizikos mažinimo pokytis stipriai paveikė kriptovaliutas. Santykinai mažas likvidumas dar labiau apsunkino kritimą, o sverto pozicijų likvidavimas paspartino kritimo tendenciją. 

Plačios kriptovaliutų rinkos vertinimas nukrito į pagrindinius ilgalaikius lygius. Žvelgiant vien į kriptovaliutų ekosistemą, tai gali reikšti pirkimo galimybę sukaupti daugiau. Tačiau plati ekonominė padėtis yra labai neapibrėžta ir gali turėti įtakos kainoms ilgesnį laikotarpį.

Nuo vasario mėnesio koreliacija tarp Bitcoin ir akcijų išaugo ir dabar yra gana didelė. Turėkite omenyje, kad šiuo metu vertė yra maždaug 0.1, o tai vis dar yra palyginti maža koreliacija, palyginti su kitomis. tradicinis turto klases. Panašu, kad kriptovaliutos, kaip apsidraudimo nuo senosios sistemos krizės, sąvoka dar neįvyksta. Galų gale, tai yra pagrįsta, nes kriptovaliutos investuotojams nėra plačiai pripažinta turto klasė. 

Koreliacija tarp Bitcoin ir SP500 – kreditai Monetų metrai

Artimiausiomis savaitėmis geriau į tai stebėti, ar investuotojų suvokimas nepasikeis, kai atsiskleidžia nauji įvykiai.

Geriausios strategijos šiais sudėtingais laikais

Coinrule gali padėti išgyventi šias neaiškias dienas, paversdamas įtemptą trumpalaikį nepastovumą galimybėmis. 

Tokios taisyklės leidžia sugauti nedidelius kainų pokyčius, nesukuriant didelių pozicijų, dėl kurių staigių lėšų išmokėjimo atveju galite patirti didelių nuostolių. 

Įsigykite panardinimo į Coronavirus Market Crash
Šablono strategija: Pirkite „The Dips“ + sustabdykite nuostolius / gaukite pelno

Vietoj to, jei manote, kad tai geras dalykas pirkti galimybę ir jūs norite prekiauti ilgesniu laikotarpiu. Galite sukaupti daugiau savo mėgstamų monetų. Mūsų šablonų bibliotekoje rasite daugybę sąrankų pavyzdžių, kurie tinka skirtingiems prekybos stiliams. 

Papildomas patarimas: savaitės 200 MA už Bitcoin kainą suteikė paramą 2018 Bear rinkoje ir šiomis dienomis vis dar atlieka lemiamą vaidmenį. Coinrule per pastarąsias savaites į prekybos variklį įtraukė techninius rodiklius, ir galite juos panaudoti kurdami taisyklę, kaip nurodyta toliau.

DCA strategija, pagrįsta savaitiniais 200MA Bitcoin

Žinoma, niekada nepamirškite prie savo sandorių pridėti nuostolio sustabdymo, kad apsisaugotumėte nuo netikėtų nuostolių.

Pergalvokite savo investavimo strategiją

Naujasis pasaulio ekonomikos scenarijus reikalauja iš naujo įvertinti jūsų portfelio riziką ir nuodugniai įvertinti pozicionavimą ateinančiais mėnesiais.

Kriptovaliutos tikriausiai yra turto klasė, turinti geriausią rizikos ir atlygio profilį ateityje. Plati kriptovaliutų koncepcija buvo sukurta būtent tokiems laikotarpiams kaip šis. Šis koronaviruso rinkos žlugimas bus tikras jos pagrindinės filosofijos išbandymas nepalankiausiomis sąlygomis. Be to, kriptovaliutų komandos yra gerai pasirengusios tęsti savo veiklą nuotoliniu būdu be jokių pertrūkių. Net jei mūsų komanda yra paskirstyta keturiose skirtingose ​​šalyse, jokie karantino apribojimai neturi įtakos mūsų plėtros procesui.

Vienintelis grėsmingiausias elementas yra tai, kad kriptovaliutos patyrė daugybę kriptovaliutų rinkų, bet niekada nebuvo senosios plačiosios meškų rinkos. Stebėdami, kaip vystysis koreliacija tarp Bitcoin ir akcijų, galėsite suprasti, kaip investuotojai iš tikrųjų suvoks kriptovaliutų riziką.

Tuo tarpu geriausias būdas reaguoti į šią koronaviruso rinkos žlugimą – diversifikuoti savo portfelį. Į savo piniginę įtraukite naujų gynybinio turto klasių, tokių kaip auksas, valiutos ir stabilios monetos, kad sumažintumėte bendrą riziką.

Tais laikais, kai prisitaikymas prie naujų scenarijų ir aktyvus veiksmas lemia skirtumą, Coinrule taip pat priima iššūkį ir tampa kelių aktyvų prekybos platforma.

Sekite naujienas ...

ir prekiauti saugiai!



ATSISAKYMAS

Nesu analitikas ar investicijų patarėjas. Viskas, ką pateikiu šioje svetainėje, yra tik orientavimo, informacinio ir švietimo tikslais. Turėtumėte savarankiškai patikrinti visa informacija mano poste. Negaliu būti laikomas atsakingu už jokius nuostolius ar žalą, padarytą remiantis tokia informacija. Atkreipkite dėmesį, kad prekyba kriptovaliutomis susiję su dideliu rizikos laipsniu.