Kripto automatizuota prekyba

Parduokite naujienas

Populiarus turgaus posakis pataria pirkti gandą ir parduoti naujienas. Daugelis diskusijų prieš Bitcoin „Spot ETF“ patvirtinimas buvo sutelktas į klausimą, ar galutinis patvirtinimas bus toks naujienų pardavimo įvykis. Bitkoino kainai nukritus žemiau 40 50 USD, po trumpo piko, kai jis pasiekė XNUMX XNUMX USD, ETF ralis akivaizdžiai pritrūko. Bent jau trumpuoju laikotarpiu ETF patvirtinimas pasirodė esąs „parduokite naujienas“.

Kai kurie pagrindiniai veiksniai, nulėmę šį kritimą, yra paprastas pelno gavimas po stipraus augimo nuo spalio mėn. Pilkų skalių GBTC fondo konvertavimas į ETF taip pat leido atsiimti dideles sumas anksčiau užblokuotų lėšų. Pavyzdžiui, FTX turtas pardavė apie 1 mlrd. USD vertės Bitcoin, kuris buvo GBTC. Kitos kritimo priežastys gali būti gilesnės. Federalinio rezervo banko terminuoto finansavimo programa (BTFP), likvidumo programa bankams, kuri buvo sukurta siekiant sustabdyti bankų veiklą po Silicio slėnio banko žlugimo 2023 m. kovą, baigsis kovo 11 d. Ar objektas bus atnaujintas, neaišku. Tuo tarpu 2 metų JAV iždo pajamingumas pradėjo augti, o ne mažėti, o tai rodo, kad infliacijos lūkesčiai kyla, o ne mažėja. Tai gali atidėti palūkanų mažinimą, kurio rinkos tikėjosi šių metų kovo mėnesį.

Šie rūpesčiai taip pat buvo prieš ETF patvirtinimą. Tačiau nuotaikos skatina rinkas. Jaudulys dėl ETF starto, didesnis USD likvidumas ir lūkesčiai sumažinti palūkanų normas nuslėpė makroekonominį nervingumą. Houthi sukilėliai Jemene, blokuojantys Raudonąją jūrą, ir abejonės dėl tarifų bei likvidumo rinkos dalyvius sugrąžino į žemę. Dabar jaučiame pagirias.

Tai nėra priežastis panikuoti. Tiesiog laikas prekybininkams peržiūrėti savo pozicijas ir pakeisti savo poziciją būsimiems dalykams. Patyrę šio naujienlaiškio skaitytojai ir kiekvienas rinkos dalyvis žino, kad nuotaikos greitai keičiasi. Daugelis pagrindinių kriptovaliutų rinkų jaudulio priežasčių yra tokios pat stiprios, kaip ir prieš dvi savaites. Paskutinis įsibėgėjimas įvyko skiriant labai mažai dėmesio mažmeninei prekybai. Artėja Bitcoin mažėjimas perpus.

Panaši sąranka buvo taikoma 2020 m. pradžioje. 2019 m. mini ralis išblėso, tada užklupo COVID Black Swan. Tai, kas atrodė kaip pasaulio pabaiga 2020 m. kovą, virto viena stipriausių pastarojo meto bulių rinkų. Nuotaikos gali greitai pasikeisti ir bent jau turime daugiau ETF gandų.