Uždirbkite pinigų su kriptovaliuta
Kripto automatizuota prekyba Prekybos botais Prekybos patarimai

Kaip valdyti savo kriptovaliutų turtą – geriausios strategijos, kaip padidinti grąžą

Kalbėdami apie kriptovaliutas, kai kurie žmonės sako „Aš čia tik dėl technologijų! ir jiems nerūpi kasdieniai kainų pokyčiai. Kai kuriems tai gali būti tiesa, tačiau didžioji dauguma monetas perkančių ir parduodančių asmenų tai daro dėl vienos pagrindinės priežasties: užsidirbti pinigų. Taigi, kokios yra geriausios kriptovaliutų valdymo strategijos?

Tikėtina, kad kriptovaliutos investuotojams atstovaus turto klasei, kurios rizikos ir naudos profilis yra geriausias. Nenuostabu, nes prekyba kriptovaliutomis gali būti tokia patraukli galimos grąžos požiūriu. Bet kaip užsidirbti pinigų su kriptovaliuta?

Ilgos strategijos

Prekybos terminologijoje a ilgai strategija reiškia turėti poziciją, kuri būtų naudinga pagrindinio turto kainai padidėjus. Kai perkate monetą, jūs nustatote ilgą poziciją, tikėdamiesi, kad kaina iš ten kils. Galite pateikti vieną pirkimo užsakymą ir laikyti tas monetas kaip ilgalaikę investiciją. Tu esi HODLingas nesvarbu, kaip judės kaina, nes tikite, kad ateityje kaina bus žymiai didesnė. Tokiu atveju monetas galite saugiai laikyti tam skirtoje piniginėje. Šiais laikais yra daugybė pasirinkimų, priklausomai nuo jūsų poreikių. Kaip ilgalaikis Hodler, čia rasite geriausių monetų saugojimo būdų sąrašą.

Kitas variantas – pateikti skirtingus pirkimo užsakymus skirtingu laiku. Tokiu būdu valdote kainos nepastovumą. Jei pirkimo užsakymus paskirstysite pakankamai ilgam laikotarpiui, galite gauti mažesnę vidutinę kainą, nes išnaudosite laiką, kai kaina mažėja. Šis metodas žinomas kaip DCA, Dollar-Cost Averaging.

Vienas iš būdų optimizuoti tokią strategiją – pirkti daugiau tais laikotarpiais, kai kaina krenta žemyn, taigi dar labiau sumažinsite savo vidutinę pirkimo kainą.

Prekybos robotas yra efektyvesnis nei tai darantis prekiautojas, nes automatizuota prekybos sistema neturi jausmų, todėl nebijo pirkti pinigų išėmimo metu. Ir būtent šiais laikais ateina geriausios galimybės!

DCA strategija BTC
Kaupkite Bitcoin, kai kaina krinta su Coinrule

Ar norite dar labiau optimizuoti šią strategiją? Kol kaupiate savo mėgstamą monetą, tuo pačiu galite gauti pelno iš dalies savo akcijų. Tokiu būdu galite parduoti savo monetas į bazinę valiutą ir turėsite daugiau lėšų, kad galėtumėte ilgiau vykdyti savo strategiją.

Kaupkite Bitcoin ir tuo pačiu pasiimkite dalinį pelną su Coinrule

Ilgos / trumpos strategijos

Jei pasirinksite tik ilgalaikę strategiją, turėtumėte būti pasirengę atlaikyti rinkos nepastovumą. Galbūt nesate jautrus kasdieniams kainų svyravimams ir naujienos, susijusios su rinkos smukimu keletą dienų, jūsų neveikia. Kita vertus, jei jie tai padarys, galite įvertinti galimybę taip pat pasipelnyti iš rinkos nuosmukio. Tai yra geriausia strategija valdyti savo kriptovaliutą, jei esate aktyvus prekiautojas.

Jei turite kriptovaliutų portfelį, gali būti naudinga atidaryti poziciją, kuri pelnytųsi dėl kainos kritimo. Apdraustumėte savo portfelį, sumažintumėte riziką ir grąžos nepastovumą. 

Šiais laikais yra daug galimybių užsidirbti pinigų kriptovaliutomis, nesvarbu, ar kaina kyla, ar mažėja. Prieš daugelį metų vienintelė patikima galimybė buvo atidaryti sąskaitą Bitmex. Laikui bėgant į dėmesio centrą atsidūrė ir kiti konkurentai. „Bybit“ dabar yra viena geriausių biržų, kurioje galite prekiauti pačiomis likvidžiausiomis kriptovaliutomis naudojant išvestines priemones. 

2019 m. visose pagrindinėse kriptovaliutų biržose atsirado galimybė sutrumpinti Bitcoin ar kitas monetas naudojant skirtingas parinktis. Kraken yra vienas iš seniausių biržų ir vienas saugiausių. Jie neseniai išleido galimybę prekiauti kriptovaliutų išvestinėmis priemonėmis. Sąsaja yra patogi vartotojui ir jums leidžiama prekiauti su mažu svertu. Puikiai tinka, jei ieškote mainų, kad sužinotumėte, kaip prekiauti tokiomis priemonėmis.

Uždirbti pinigų naudojant šiuos produktus gali būti sunkiau, todėl reikia investuoti laiko į mokymąsi ir kasdienės rinkos analizę. Čia galite rasti keletą prekybos patarimų, kurie gali būti naudingi. 

Pasyvios pajamos

Jei pageidaujate mažiau aktyvaus požiūrio, tai gali būti geriausia strategija, kaip valdyti savo kriptovaliutų piniginę be pastangų arba be pastangų. Galite padidinti savo turtą, ilgai laikydami savo monetas ir uždirbdami iš jų palūkanas. Yra du panašūs metodai, kuriuos galite naudoti.

Kripto palūkanos

Galite skolinti savo turtą platformose, kurios jus periodiškai apdovanos palūkanų norma. Tai veikia lygiai taip pat, kaip banko sąskaita, kuri kaupia palūkanas už jūsų indėlius. Šis sprendimas yra gana paprastas ir nereikalauja daug pastangų. 

Kripto paskolų ekosistema

Pagrindinis sprendimas, kurį turėtumėte priimti, yra tai, ar norite naudoti decentralizuotą ar centralizuotą objektą. Renkantis centralizuotą / saugojimo bendrovę, kuri tvarkys jūsų lėšas, turėtumėte pasitikėti ta įmone. Įsilaužimas yra plačiai paplitusi problema kriptovaliutų versle, ir tai yra rizika, kurią turėtumėte labai atidžiai įvertinti. Celsijaus ir Blokuoti fi yra viena iš pagrindinių kompanijų, siūlančių palyginti platų kriptovaliutų spektrą.

Kai kurios žinomiausios biržos taip pat prideda susidomėjimo tarp siūlomų paslaugų. Jei jau laikote savo monetas biržose, pvz Binansas, Bitfinex or Skystis dėl patogumo galite pasirinkti paskolinti savo monetas biržoje.

Kita vertus, kai deponuojate monetas į decentralizuotą protokolą, pasitikite išmaniąja sutartimi, kuri tvarko jūsų lėšas. Paprastai tai yra saugesnis būdas saugoti savo turtą, tačiau nepamirškite patikrinti, ar išmanioji sutartis buvo patikrinta arba sertifikuota trečiosios šalies įmonės. Neaudituota išmanioji sutartis gali būti nulaužta kaip ir centralizuota įmonė. Labiausiai žinomi protokolai, kuriuos galite naudoti norėdami įnešti ERC-20 žetoną ir uždirbti palūkanas wxya, Gamintojas, Junginys ir Atramos taškas

Ne visos monetos gali uždirbti palūkanas. Paprastai centralizuotos platformos priima tik pačias likvidžiausias kriptovaliutas, o decentralizuotos platformos leidžia įnešti tik Ethereum pagrindu pagamintas monetas.

Staking

Jei laikote monetą, pagrįstą „Proof-of-stake“ konsensuso algoritmu, turite galimybę statymas savo monetas ir uždirbti palūkanų. Daugiau apie PoS ir Proof-of-Work monetų skirtumus galite perskaityti čia. 
Kai kuriais atvejais galite lengvai nustatyti savo mazgą blokų grandinėje, kad galėtumėte statyti ir uždirbti grąžos tiesiai į savo piniginę. Kartais nustatyti mazgą nėra taip paprasta, arba norint pradėti patvirtinti operacijas (ir gauti atlygį iš iškastų blokų), reikės minimalaus monetų kiekio. Tokiais atvejais platformoms patinka StakingLabs įmes monetas už jus. Kaip visada, prieš įnešdami monetas į trečiųjų šalių programas atlikite savo tyrimą. Šios parinkties paklausa didėja, o pastaruoju metu tokios didelės biržos kaip Binance, Kucoin ir „Okex“ pradėjo pridėti statymo parinkčių.

Kasybos 

Ar esate technologijų entuziastas ir tikrai norite turėti daugiau dėmesio kriptovaliutų žaidime? Tada galėtumėte įvertinti kriptovaliutų kasybos galimybę. Dauguma dažniausiai naudojamų kriptovaliutų yra pagrįstos PoW protokolais. Tai reiškia, kad norint atlikti labai sudėtingus matematinius skaičiavimus, norint išgauti bloką, jums reikia specialios aparatinės įrangos. PoW kriptovaliutos veikia blokų gavybos procesas. Kiekviena patvirtinama operacija turi būti įtraukta į blokų seką. Pirmasis, kuris išgauna bloką, gauna į tą bloką įtrauktus operacijos mokesčius ir nukaldinamas naujas monetas. Taip veikia Bitcoin arba Ethereum.

Kaip minėjome, norint išgauti kriptovaliutas, jums reikia specialios aparatinės įrangos, o norėdami uždirbti daugiau pinigų iš kasybos, turite optimizuoti nustatymus, kad pagerėtų jūsų įrenginio našumas. Be to, kiekviena kriptovaliuta turi savo specifinį algoritmą, todėl sprendimas, kokią monetą norite iškasti, turi tiesioginės įtakos jums reikalingai aparatūrai. 

Pliusai, minusai

Kriptovaliutų kasimas paprastai yra rizikingas. Viena vertus, įrangos nustatymo ir eksploatavimo išlaidos paprastai apmokamos fiat valiuta. Kita vertus, jūsų uždirbama grąža yra išreikšta kriptovaliuta. Dėl kainų nepastovumo kriptovaliutų kasimas ilgą laiką gali tapti nuostolingu verslu. Nepaisant to, jei kasybos išlaidas laikytumėte investicija, ilgalaikėje perspektyvoje jūsų sukauptos monetos galėtų duoti didelį pelną, jei kaina padidėtų.

Taip pat galite naudoti automatizuotą sistemą, kad periodiškai parduotų dalį monetų, gautų už kasimą. Pavyzdžiui, galite įnešti monetas į pageidaujamą biržą ir parduoti jas, kai rinkos sąlygos bus palankesnės. Tai būtų gana protingas kasybos būdas!

Visos geriausios kriptovaliutų valdymo strategijos gali turėti privalumų ir trūkumų. Galite pasirinkti tą, kuris labiau atitinka jūsų pageidavimus, arba taip pat galite pasirinkti mišrų metodą, dalį savo investicijų paskirstydami kai kurioms iš šių strategijų, kad rastumėte tobulą derinį pagal jūsų poreikius.