Kripto automatizuota prekyba

ETF savaitė

Prireikė tik 10 metų, laimėtas ieškinys apeliacine tvarka ir finansų milžinai, tokie kaip „BlackRock“ ir „Fidelity“, kad SEC pagaliau pripažintų pralaimėjimą ir patvirtintų „Bitcoin Spot“ ETF. Žinoma, iki šiol žinome, kad mažai kas susiję su kriptovaliuta vyksta be dramos. Antradienį įsilaužėliai perėmė SEC X/Twitter paskyrą ir paskelbė, kad ETF buvo patvirtintas. SEC greitai atsiėmė šį pareiškimą, tik trečiadienį buvo paskelbtas patvirtinimas. Ketvirtadienį NASDAQ rinkos atidarymo metu „Blackrock“ paskambins ir oficialiai paskelbs savo ETF produkto „IShares Bitcoin Trust“ įtraukimą į sąrašą. Tuo pačiu metu pradeda veikti 10 kitų ETF teikėjų, įskaitant Grayscale ir VanEck. Įdomu tai, kad rinka panašiai reagavo tiek į „netikrą“ pranešimą, tiek į tikrąjį skelbimą: „Bitcoin“ pakilo, „Ethereum“ – dar labiau. Nepastovumas siaučia, todėl jums skaitant šį tekstą rinkos gali būti vėl pasisukusios aukštyn, žemyn arba į šoną.

Kad ir kaip pažvelgtumėte, tai yra svarbus žingsnis kriptovaliutų pramonei. Skaitmeniniu turtu, kurį nulaužė anoniminis kūrėjas ir kuris laikomas naudingu tik dėl nesąžiningų priežasčių, dabar galima prekiauti naudojant ETF produktą. Bet kuris institucinis investuotojas, pvz., JAV pensijų fondai ar investiciniai fondai, dabar gali turėti tikrąjį nekilnojamąjį turtą Bitcoin nereikia tvarkyti reikalų su saugojimu, piniginėmis ar sąskaitomis su nereguliuojamais kriptovaliutų mainais. Galima teigti, kad pirmą kartą kriptovaliutų istorijoje žodis „ne tavo raktai, o ne tavo monetos“ nebegalioja, nes daugumai nuolatinių investuotojų, išskyrus kriptovaliutų specialistus, turėti ETF yra taip pat gerai, kaip turėti Bitcoin tiesiogiai grandinėje. ETF turi teisinę apsaugą, mokesčių lengvatas ir negali būti nulaužtas ir nusausintas kaip kriptovaliutų birža. Kiek laiko praeis, kol dauguma institucinių investuotojų norės, kad tam tikra jų portfelio dalis būtų skirta Bitcoin?

Tačiau po ETF yra prieš ETF. Visų akys dabar nukreiptos į galimą Ethereum ETF. SEC laukia terminai priimti sprendimus dėl įvairių paraiškų nuo gegužės iki rugpjūčio. Atsižvelgiant į siaurą 3:2 sprendimą, kurį SEC komisijos nariai priėmė patvirtindami Bitcoin ETF, tikimasi, kad SEC apetitas ETH ETF bus mažesnis nei mažas. Tačiau to siekia tie patys dideli instituciniai veikėjai, o precedentas dabar egzistuoja. SEC gali būti sunku ginčytis, kodėl ETH ETF nebūtų traktuojamas taip pat kaip BTC ETF. Bet kuriuo atveju, spėlionės ir gandai gali paremti „Ethereum“ atsigavimą per ateinančius mėnesius, nes rinka keičiasi.

Tuo tarpu Bitcoin Halvening taip pat artėja. Kiti pasakojimai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį, atsiranda dėl dirbtinio intelekto / blokų grandinės (skirtingai nei 2017 m., galbūt šį kartą iš tikrųjų?), įprastu naujų įdomių L1 paleidimu (dėmesį patraukia Monad, Berachain ir SEI) ir, žinoma, kyla azartas, susijęs su pakartotiniu žaidimu. ir jo apsaugotos programų grandinės („Eigenlayer“, „Celestia“, „Dymension“). Katalizatoriai tikrai yra įdomių 2024 m.