Kriptogramos rinkos dangtelis
Kripto automatizuota prekyba

Kripto rinkos riba – kodėl tai svarbu?

„Crypto Bull“ rinkai įžengus į brandesnę stadiją, ji vis pritraukia naujų investuotojų ir prekiautojų, kurie FOMO įsitraukia į siautulį. Naujokai yra pasirengę mokėti dideles kainas, nes tikisi, kad tendencija vis tiek augs. Tai gali būti pavojinga situacija, nes lengva prarasti kriptovaliutų rinkos kapitalizacijos kontrolę. Kodėl tai tikrai svarbu?

Investuodami į kriptovaliutas turėtumėte gerai žinoti skirtumą tarp monetos kainos ir jos rinkos ribos. Stipriausias iš Bitcoin pardavimo taškų yra tai, kad kada nors bus tik 21 milijonas monetų. Investuotojai gali palyginti nesunkiai įvertinti Bitcoin Blockchain bendrą vertę, padaugindami monetos kainą iš visos būsimos pasiūlos. Štai kodėl Bitcoin yra labiausiai brangus ir vertingas kriptovaliuta rinkoje.

Kas yra rinkos riba?

Rinkos kapitalizacija yra rodiklis, matuojantis ir sekantis kriptovaliutos rinkos vertę. Rinkos viršutinė riba yra kriptovaliutų dominavimo ir populiarumo rodiklis. 2021 m. sausį Bitcoin rinkos viršutinė riba pasiekė visų laikų aukščiausią lygį ir, palyginti su vasaros mėnesiais, išaugo daugiau nei 400 mlrd. Kripto rinkos viršutinė riba šiuo metu yra daugiau nei 1 trilijonas JAV dolerių. Rinkos kapitalizacija apskaičiuojama bendrą apyvartoje esančių bitkoinų skaičių padauginus iš Bitcoin kainos. Bitcoin rinkos kapitalizacija padidėjo nuo maždaug vieno milijardo JAV dolerių 2013 m. iki kelių kartų didesnės sumos nuo jos populiarumo staigumo 2017 m.

Kaip pasikeitė bendra kriptovaliutų rinkos riba

Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kaip bėgant metams keitėsi bendra kriptovaliutų rinkos riba. Kadangi kriptovaliutos populiarėja, galime pastebėti, kad visų kriptovaliutų kriptovaliutų rinkos viršutinė riba auga eksponentu. Bitkoinas nėra vienintelė dėmesio centre atsidūrusi moneta, o visa turto klasė populiarėja tiek tarp mažmeninių, tiek tarp institucinių investuotojų, siekiančių dalyvauti naujos kartos technologijose.

Bendra kriptovaliutų rinkos riba nuo 2017 m
Bendra šifravimo rinkos viršutinė riba

Klaidingos nuomonės apie kainas žiūrint tik į kainą

Žvelgiant į „Crypto“ kainą, nepasakysite visos istorijos.

Daugelis pradedančiųjų investuotojų įeina į erdvę ir mato monetas, kurių kaina yra mažesnė nei 1 USD, kaip galimybę, tikėdamiesi, kad vieną dieną jos pasieks 10,000 1 USD kainą, todėl jie bus turtingi. Tačiau taip nėra; pažvelgus į kainą galima gauti tik pusę istorijos. Jei gali būti 100 milijardas tų monetų, tai reiškia, kad norint, kad jos siektų 1 dolerių, jos rinkos riba būtų XNUMX trilijonas USD, panaši į dabartinę Bitcoin rinkos ribą. Kyla klausimas, ar toks vertinimas pagrįstas? Ar pagrįsta, kad ši moneta vertinama taip pat, kaip ir Bitcoin?

Daugeliui kriptovaliutų projektų per trumpą laiką pasiekti 1 trilijono JAV dolerių rinkos ribą yra beveik neįmanoma.

Ar Ripple per maža kaina?

Tipiškas to pavyzdys yra „Ripple“. Anksčiau, kai Ripple užėmė 3 vietą pagal rinkos ribą, daugelis naujų rinkos dalyvių tai vertino kaip puikų sandorį, palyginti su didele Bitcoin ir Ethereum kaina. Tačiau jei pažvelgtumėte į Ripple simbolinę ekonomiką, suprastumėte, kad turėdama 100 milijardų bendrą pasiūlą, Ripple turėtų pasiekti 1 trilijono rinkos viršutinę ribą, kad jos kaina būtų 10 USD. 

Žiūrėti į kainą kaip į vertės rodiklį yra klaidinga. Palyginus Uniswap kainą su Cardano kaina, jūs manytumėte, kad Uniswap yra vertingesnis. Atidžiau pažiūrėję suprastumėte, kad taip nėra, nes Cardano tinklas vertinamas dvigubai Uniswap, nepaisant to, kad jo kaina yra tik 1.4 USD, palyginti su 30 USD Uniswap.

Dogecoin pakeliui į 1 USD

Kita panaši klaida būtų „Dogecoin“. Pastaraisiais mėnesiais DogeCoin išpopuliarėjo kartu su Gen Z socialinėje žiniasklaidoje, teigdama, kad Dogecoin gali pasiekti 1 USD. Tačiau pažvelgę ​​į cirkuliuojančią pasiūlą, greitai suprastumėte, kad norint pasiekti DogeCoin iki 1 USD, reikės 129 mlrd. USD rinkos ribos. Tai reiškia, kad jos rinkos riba būtų lygi Cardano, BNB, Polakadot ir XRP kartu.

Gana įvertinimas už meme-monetą…

Dogecoin memas su Elonu Musku
Klasikinis Dogecoin Meme

Kur iš čia gali kilti kriptovaliutų rinkos riba?

„Bitcoin“ palyginimas su ryškiausia vertės saugykla – auksu. Bitcoin pamažu kyla į pirmaujančiųjų sąrašo viršūnę. Jau pranoksta didžiausius pasaulio bankus ir kai kurias ryškiausias pasaulio bendroves. Žvelgiant į priekį, didėjant Bitcoin populiarumui ir pereinant nuo analoginės kartos prie technologiškai universalios kartos „Gen Z“. Pamatysime, kad Bitcoin rinkos viršutinė riba vis labiau priartės prie aukso ir tikimasi, kad vieną dieną tolimoje ateityje ją pranoksime.

Bitcoin rinkos riba, palyginti su kitais tradiciniais turtais
Bitcoin rinkos riba, palyginti su kitais tradiciniais turtais

Žvelgdami į kai kurias didžiausias pasaulio bendroves, palyginti su BTC rinkos riba, matome, kad Bitcoin jau aplenkė daugelį žinomų institucijų, tokių kaip Berkshire Hathaway ir Facebook. Tai nenuostabu dėl vis didėjančio Bitcoin populiarumo. Nors vertingiausios pasaulio įmonės vykdo savo verslą gana stabilioje ekonominėje aplinkoje, Bitcoin yra visiškai nauja turto klasė, turinti daugiau galimybių, kurias dar reikia atrasti.

Verta pastebėti, kad kriptovaliutoms vertinti reikia naujų metodikų, nes tradicinės sistemos nebegalioja. Tu gali Skaityti daugiau apie tai, kaip įvertinti monetą.

Bitcoin subjektų augimas
Bitcoin subjektų augimas

Tinklo duomenys rodo, kad Bitcoin tinklo dalyvių skaičius yra precedento neturintis, o tai rodo artėjantį pagrindinį priėmimą.

Market Cap naudojimas su Coinrule

Norėdami gauti pelną ir optimizuoti savo prekybos strategiją, galite naudoti rinkos ribą, kad išfiltruotumėte monetas, kuriomis norite prekiauti. Coinrule. Rinkos elgsena parodė, kad vidutinės kapitalizacijos kriptovaliutos tendencija linkusios važiuoti vėliau nei didelės kapitalizacijos kriptovaliutos. Prekybos strategiją, skirtą šioms galimybėms išskirtinai panaudoti, galima sukurti naudojant įjungtą rinkos ribos filtrą Coinrule, o pavyzdį galite pamatyti žemiau.

Strategija Įjungta Coinrule Taikymas monetoms įvairiose rinkos ribose
Strategija Įjungta Coinrule Taikymas monetoms įvairiose rinkos ribose

Aukščiau pateikta taisyklė sukurta taip, kad padidėtų vidutinės kapitalizacijos monetų tendencija, kad būtų užfiksuotas augimas, kuris mažėja, kai Bitcoin vertė didėja. Šią sąranką galima koreguoti taip, kad ji veiktų su bet kokiu rodikliu, pvz., slankiaisiais vidurkiais arba kaina.

Sukurkite savo taisyklę dabar!

Paskutinės pastabos

  • Rinkos kapitalizacija yra rodiklis, matuojantis ir sekantis kriptovaliutos rinkos vertę. Rinkos viršutinė riba naudojama kaip kriptovaliutų dominavimo ir populiarumo rodiklis.
  • Pastaraisiais metais kriptovaliutų rinkos viršutinė riba smarkiai pasikeitė tiek pagal dydį, tiek pagal pasiskirstymą. Rinkos dydis išaugo daugiau nei dvigubai, o pasiskirstymas tarp Bitcoin ir altkoinų toliau auga. 
  • Kainos klaidingas supratimas yra paplitęs, atskira kaina nesuteikia tinkamos informacijos apie įmonės vertę. Galima pažvelgti į rinkos kapitalizaciją, kad susidarytumėte aiškų vaizdą apie tai, kaip rinka vertina projektą. 
  • Ryškus įmonės, turinčios mažą kainą, bet didelę rinkos kapitalą, pavyzdys būtų XRP. Nepaisant mažos 0.45 USD kainos, XRP rinkos riba yra maždaug 20 milijardų USD. Tai reiškia, kad nors žmonės mano, kad tai pigus ar nedidelis projektas, tai iš tikrųjų yra išplėtotas ir svarbus projektas. 
  • „Bitcoin“ rinkos riba toliau auga, artėja prie aukso, pralenkdama daugelį pagrindinių žaliavų ir 400 mlrd. nutolusi nuo sidabro rinkos ribos.