Kripto automatizuota prekyba

„Bullish“ vykdymas

Po beveik metus besitęsiančių gandų, grėsmė, kad JAV reguliavimas ir baudžiamoji atsakomybė prieš didžiausią „Crypto Exchange Binance“ vis dar kabojo virš rinkos. Šiuos gandus dabar pagaliau galima užmigti. JAV teisingumo departamentas skyrė „Binance“ 4.3 mlrd. USD baudą ir konfiskavimą. Žymusis biržų generalinis direktorius CZ pripažino kaltu dėl kaltinimų pinigų plovimu ir atsistatydino iš pareigų. 

Rinkos greitai sureagavo į naujienas. Po pradinio kritimo pasakojimą perėmė buliai. BTC greitai atsigavo. Viskas galėjo pakrypti ne tik daug blogiau, bet ir galiausiai buvo pašalintas didelis netikrumas. „Binance“ išeina su naujai „švariu“ lapu ir gali toliau veikti. Jaunoje ir nepastovioje pramonės šakoje kaip kriptovaliuta visada išliks rizika. Vis dėlto aišku, kad dauguma „skeletų spintoje“, nesvarbu, ar tai FTX, Luna/Terra, 3AC, Celsius ar dabar byla prieš Binance, buvo paguldyta į lovą. Kalbant apie rinkos nuotaikas, tarp mūsų ir 2024 m. Bull Market pradžios nėra daug skirtumų.

Kitose rinkos naujienose investuotojai pardavinėjo dolerius greičiausiai per metus, o statė dėl Federalinio rezervo palūkanų normos sumažėjimo naujaisiais metais. Spalio mėn. JAV infliacijai nukritus iki 3.2 proc., daugiau nei tikėtasi, o ekonomikai ir toliau silpstant, galima tikėtis, kad mes matėme paskutinį palūkanų normų kilimą. Tai gera žinia rizikingam turtui, tokiam kaip kriptovaliuta, ir bet kuriam rinkos dalyviui, turinčiam skolą doleriais. Kadangi palūkanų normos gali sumažėti, kapitalas eis ieškoti didesnės grąžos galimybių. Taip eina teorija.

Tačiau tai nėra iškalta akmenyje. Ironiška, kad nors trumpalaikiai infliacijos lūkesčiai mažėja, ilgesnio laikotarpio infliacijos lūkesčiai, kaip aprašyta mūsų ankstesniame stulpelyje, auga, nes rinkos tikisi, kad palūkanų normų sumažėjimas vėl paskatins infliaciją. Fed gali manyti, kad tai ženklas, rodantis, kad palūkanų norma mažėja ilgiau, nei daugelis tikisi. Sprendimas dėl palūkanų bus vienas iš pagrindinių varomųjų jėgų, galinčių atgaivinti bulių rinką. Jei kada nors buvo laikas stebėti, kaip Federalinis rezervų bankas interpretuoja kiekvieną būsimą duomenų tašką, tai dabar.