Prekyba kaip hobis
Kripto automatizuota prekyba

Prekyba kaip hobis – 5 patarimai pradedantiesiems

Tiems, kurie siekia turto, prekyba gali pasirodyti pelninga veikla. Tačiau, nors daugelis žmonių prekyba domisi kaip pomėgiu, jie negali/nenori mesti etatinio darbo. Tiesą sakant, daugelis sėkmingų prekybininkų prekiauja kaip mėgėjai vieną ar dvi valandas per dieną ir uždirba pagrindines pajamas iš kitos veiklos. 

Tokie žmonės renkasi prekybą kaip šalutinį stumdymąsi, nes prekyba kelia daug neaiškumų, o darbas visą darbo dieną suteikia jums saugumo. Jei apskritai norite prekiauti, turėtumėte išmokti keletą dalykų. Netgi prekiaujant kaip mėgėjui reikia investuoti daug laiko, nes jei norite tai daryti ir toliau, negalite sau leisti daryti naujokų klaidų.

Taigi tiems, kurie ketina pradėti prekybą kaip hobį, pateikiame 5 patarimus, kuriuos reikia žinoti, kad apsaugotumėte savo kapitalą ir maksimaliai padidintumėte pelną per trumpiausią laiką.

1. Prekiaukite tik tuo, ką galite sau leisti prarasti

Prekyba yra tikimybių žaidimas. Niekas nelaimi visą laiką ir neišvengiamai turėsite prisiimti tam tikrų nuostolių. Išmokite tai priimti, nes tai nėra didelis dalykas. Tiesą sakant, tai yra gerai, nes kuo greičiau priimsite nuostolius, tuo mažesni bus.

Kad tinkamai valdytumėte riziką, apsaugotumėte savo kapitalą ir išliktumėte žaidime, tereikia į bet kurį sandorį investuoti daugiau, nei galite sau leisti prarasti. Remiantis tyrimais, dauguma sėkmingų prekiautojų rizikuoja mažiau nei 1% arba 2% savo prekybos kapitalo bet kurioje vienoje pozicijoje. Tai reiškia, kad jūs sumažinate nevykėlius gerokai anksčiau, nei jie gali tapti didelėmis problemomis.

Prekiaukite tik tuo, ką galite sau leisti prarasti
Prekiaukite tik tuo, ką galite sau leisti prarasti

Apskritai įsitikinkite, kad pinigai, kuriais prekiaujate, neturi kitų svarbių įsipareigojimų, pvz., mokėti hipoteką ar mokesčius už mokslą vaikams. Tai turėtų būti jūsų papildomi pinigai. Jei neturite papildomų pinigų, taupykite tol, kol pasieks saugią sumą, kurios reikia norint pradėti prekybą.

Prekyba gali sukelti priklausomybę ir reikalauja aukšto lygio drausmės, jei nenorite, kad viskas išeitų iš rankų. Kai laimite, jums gali kilti pagunda investuoti daugiau į kitą sandorį, tikėdamiesi gauti didesnę grąžą. Taip yra todėl, kad rizikuodami pinigais ir laimėdami gausite dopamino antplūdį, todėl norisi rizikuoti ir siekti didesnio dopamino kiekio.

Todėl iš anksto nustatykite rizikos biudžetą ir griežtai jo laikykitės. Be to, iš pradžių venkite visko, kas gali turėti begalinį nuostolių potencialą, pavyzdžiui, svertinių sąskaitų.

2. Išmokite esminius dalykus

Prekyba turi savo taisykles ir kalbą. Prieš investuodami sunkiai uždirbtus pinigus, įsitikinkite, kad žinote visas taisykles ir rinkos struktūras. Tai, kas iš pirmo žvilgsnio atrodo paprasta, apima paslėptą riziką, išlaidas ir pasekmes.

Įsitikinkite, kad žinote geriausią prekybos laiką ir sąlygas, nes yra konkrečių scenarijų, kada jūsų strategijos veiks, o ne. Kadangi finansų rinkos yra labai nepastovios ir visuomenės nuotaikos greitai keičiasi, prieš pradėdami prekiauti pažiūrėkite į dabartinę rinkos būklę.

Sužinokite pagrindinius dalykus
Sužinokite pagrindinius dalykus

Siekiant išvengti painiavos, taip pat svarbu išmokti svarbius prekyboje vartojamus terminus, pvz., skirtingus pavedimų tipus. Tai apima rinkos pavedimus, stop-limit orderius, stop orderius ir limitinius pavedimus, be kita ko. Įsitikinkite, kad žinote, kaip kiekvienas iš jų veikia, ir jų privalumus bei trūkumus. Todėl, kai rinka svyruos, žinosite, kokius užsakymų tipus naudoti, o kurių vengti, ir kaip profesionaliai elgtis su savo investicijomis ir turtu.

Iš esmės jūsų rizikos profilis ir pelno potencialas bus sveikesnis, jei žinosite daugiau apie rinką. Neikite į rinką aklai, jei neturite ankstesnės prekybos patirties. Ir saugokitės prekybos komisinių, kuriuos ima biržos – per didelė prekyba yra viena didžiausių pradedančiųjų klaidų.

3. Būkite kantrūs

Kantrybė, disciplina ir nuoseklumas yra labai svarbūs, jei norite sėkmės finansų rinkoje. Prekyba nėra taip paprasta, kaip pirkti ir parduoti. Finansų rinka yra labai sudėtinga po paviršiumi ir nėra jokios stebuklingos formulės ar piliulės, kuri padėtų jums akimirksniu ją suprasti. Todėl būkite pasirengę skirti laiko to išmokti.

Svarbu suprasti, kad jūs tiesiog negalite laimėti visų sandorių. Dauguma prekybininkų siekia laimėti nuo 50% iki 60% savo investicijų. Tai yra daugiau nei pakankamai, nes jie uždirba daugiau iš laimėtojų, nei pralaimi iš pralaimėjusių. Todėl prieš pamatydami rezultatus turite būti kantrūs ir susitaikyti su tuo, kad nuostolių prisiėmimas yra verslo kaina.

Taip pat labai patartina pradėti nuo mažo, jei norite prekiauti kaip hobis. Smagu ir smagu matyti, kad jūsų nedidelės investicijos laikui bėgant auga nepakenkiant santaupoms ar ilgalaikiams finansiniams tikslams. Neturėtumėte galvoti apie prekybą, jei dar neturite ilgalaikio finansinio stabilumo.

Be to, finansų rinkos yra dinamiškos. Norėdami išlaikyti savo žaidimą, turite investuoti savo laiką ir toliau mokytis.

4. Žinokite prekybos, kaip pomėgio, riziką

Apskritai prekyboje yra įvairių rizikų. Jei esate pradedantysis, prekiaujantis mažo nepastovumo / mažos rizikos vertybiniais popieriais, galite greitai prarasti savo pinigus už operacijų mokesčius, jei perparduosite. Kita vertus, jūs taip pat galite prarasti pinigus, jei reguliariai nestebėsite rinkos ir taip praleisite svarbius judesius / atšaukimus.

Žinokite prekybos, kaip pomėgio, riziką
Žinokite prekybos, kaip pomėgio, riziką

Įvairių rūšių investicijos turi skirtingą rizikos lygį. Investavimas į valdomus vertybinius popierius gali užtikrinti pastovų ir nuspėjamą pajamų srautą. Jie idealiai tinka apgalvotam finansiniam planavimui, nes specialistų komanda stebi portfelį ir kasdien priima sprendimus.

Kriptovaliutos, spredai, poros, valiutos ir kontraktai dėl skirtumo (CFD) yra populiarūs tarp prekiautojų mėgėjų. Šios transporto priemonės žavi tuo, kad yra nepastovios. Be to, brokeriai suteikia svertą ir maržą, padidindami tiek pelną, tiek nuostolius. Akivaizdu, kad tai kelia daug pavojų, nes per kelias minutes galite prarasti viską.

5. Ieškokite patarimų iš patikimų šaltinių

Atrodo, kad visi turi prekybos patarimų, ypač bulių rinkose. Kai kurie iš šių žmonių ir jų patarimai yra tikri, o dauguma ne. Jei prekiaujate šiek tiek pinigų pramogai, jums gali nerūpėti prekybos kokybė. Tačiau jei nusprendėte investuoti nemažą sumą, pravartu pasikonsultuoti su patikimais šaltiniais ir, svarbiausia, atlikti savo tyrimą.

Jei norite sužinoti daugiau apie prekybą, pradėkite nuo prekybos klasikos. Tada pasikalbėkite su savo finansų patarėju, nes jie gali padėti išsiaiškinti geriausią požiūrį į jūsų asmenines aplinkybes. Rytoj nepabusite kaip patyręs investuotojas, turintis ofšorinių investicijų portfelį, tačiau tai neturėtų jūsų jaudinti, nes prekyba yra nuolatinio mokymosi patirtis. Jūsų finansų patarėjas taip pat gali padėti suprasti, kaip jūsų pinigai gali veikti geriau, kai nustatysite savo finansinius tikslus, stabilumą ir ilgalaikį investicijų planą.

Taip pat gera idėja prieš investuojant pinigus ištirti kriptovaliutas. Coinmarketcap yra labai rekomenduojama svetainė, kurioje galite gauti informacijos apie kiekvieną turimą kriptovaliutą ir žetoną. Informacija, be kita ko, apima kapitalizaciją, pasiūlą ir prekybos apimtį.

Kitas geras būdas sužinoti daugiau apie kriptovaliutas – skaityti su kriptovaliuta susijusias naujienas pagrindiniuose tinklaraščiuose ir leidiniuose. Kartais galite rasti vertingos informacijos socialiniuose tinkluose, pvz., „Telegram“ ir „Quora“ pokalbiuose.

Baigiamosios žodžiai

Kriptovaliutos tapo viena iš pagrindinių prekybos priemonių. Kai kuriems žmonėms prekyba tapo net hobiu ir tuo, kam jie praleidžia kelias valandas per savaitę. Tačiau prieš pradėdami galvoti, skirkite laiko išmokti prekybą, kad išvengtumėte nuostolių. Pasirinkite efektyviausius mainus ir piniginę, taip pat palyginimo ir turto valdymo įrankius.