Dažnos prekybos klaidos
Kripto automatizuota prekyba

5 dažniausios kriptovaliutų prekiautojų klaidos

Kiekvienų naujų metų pradžia ateina su galimybe paanalizuoti, ką pasiekėte praėjusiais, ir išsikelti naujų metų tikslus. Jei skaitote tai, tikėtina, kad suprasite, kad yra tam tikra tobulėjimo riba, kad taptumėte geresniu prekybininku ar investuotoju. Na, atėjo laikas nusistatyti keletą tikslų šiems naujiems kriptovaliutų metams ir patobulinti savo prekybos sistemas. Štai keletas prekybos patarimų, kaip išvengti dažniausiai kriptovaliutų prekiautojų daromų klaidų.

2020-ieji kriptovaliutoms atrodo daug žadantys metai, tad kodėl gi nepriartėjus prie jų pačiu geriausiu būdu, kad gautumėte geriausią iš jų?

Štai keletas rezoliucijų, kurias turėtumėte įtraukti į savo kriptovaliutų sąrašą, kurių nereikia daryti.

1) Venkite rizikuoti daugiau pinigų, nei galite sau leisti prarasti.

Galbūt jau turite tai mintyse, bet niekada negalite pakankamai pabrėžti, kaip svarbu savo strategijose turėti aiškias pinigų valdymo taisykles.

Tai taikoma ne tik bendram kapitalui, kurį nuspręsite investuoti. Taip pat turėtumėte įsitikinti, kad nė vienas iš jūsų sandorių negali sukelti tokio nuostolio, kuris sunaikintų visą jūsų portfelį. Atminkite, kad norint subalansuoti 25% ankstesnį nuostolį, reikia 20% pelno ir 100% pelno, kad atsipirktumėte nuo 50% kainos kritimo. Jei matote tai iš šio taško, tampa aišku, kad pinigų neprarasti yra dar didesnis prioritetas už patį pinigų uždirbimą.

Kiek reikia, kad atsipirktų nuo ankstesnių nuostolių
Kiek reikia, kad atsipirktų nuo ankstesnių nuostolių

Kuo didesnis poveikis, tuo labiau galite jausti spaudimą ir stresą. Idėja prarasti daugiau pinigų, nei galite sau leisti, pakenktų jūsų sprendimo procesui ir tiesiogiai paveiktų jūsų prekybos sistemą.

Vienas patarimas galėtų būti pradėti prekybą su labai mažomis sumomis ir palaipsniui didinti pavedimų dydį. Neskubėkite gauti didelio pelno per anksti. Būti atsargiam. Prekyba yra maratonas, nepasitraukite po kelių mylių!

2) Niekada nesielkite be aiškaus prekybos plano.

Ar galėtumėte dirbti savo kasdienį darbą be grafiko ar jokios struktūros? Visa žmogaus veikla vienaip ar kitaip turi būti organizuota ir vykti pagal daugiau ar mažiau apibrėžtą planą. Prekybai ne mažiau taikoma ši bendroji taisyklė.

Ankstesniame straipsnyjeŽingsnis po žingsnio apibrėžiau, į kuriuos elementus kiekvienas prekiautojas ar investuotojas turėtų atsižvelgti prieš priimdamas investicinius sprendimus.

Pirmiausia turite išanalizuoti rinkos sąlygas ir suprasti specifinius turto, kuriuo ketinate prekiauti, aspektus. Be to, šiame etape būtų labai svarbu įvertinti, kurie kintamieji galėtų turėti įtakos turtui, kuriuo ketinate prekiauti. Aiškiai numatę šiuos veiksnius galite geriau suprasti „didelį vaizdą“, kuriame ketinate žaisti.

Turite nustatyti strategiją, kuri, jūsų manymu, geriausiai atitiktų ankstesniame veiksme apibrėžtą prekybos scenarijų. Verta paminėti, kad keturių sezonų taisyklė neegzistuoja, o prekybos planas tam tikrais laikotarpiais gali duoti didelį pelną, o kitais – nuostolių. Svarbu ne tik žinoti, kaip įgyvendinti planą, bet ir atpažinti, kada jį naudoti. Kaip žinote, kada tikslingiau naudoti varžtą ar plaktuką.

Pasirinkus strategiją, vienas papildomas veiksmas būtų ją patikrinti, kad galėtumėte atlikti galutinius koregavimus pagal rezultatus, gautus iš istorinių duomenų. Kai kurių parametrų keitimas ir optimizavimas gali žymiai pagerinti rezultatus.

Pagaliau esate pasiruošę vykdyti savo strategiją rinkoje!

3) Nebandykite daug skirtingų prekybos strategijų.

Pasimetimas galimų strategijų skaičiuje taip pat yra viena iš dažniausiai pasitaikančių kriptovaliutų prekiautojų klaidų. Šiuo metu prekybininkams yra prieinama dešimtys techninių rodiklių, įskaitant populiariausius. Yra begalė strategijų, kurias prekybininkai galėtų įgyvendinti, galimybių.

Turėtumėte sutelkti dėmesį į ribotą skaičių prekybos strategijų, atidžiai stebėdami, kaip jos veikia ir kokią grąžą jos duoda. Turėkite omenyje, kad pirmieji rezultatai gali nepateikti galutinių strategijos patikimumo įrodymų.

Kaip jau minėjome, jei taisyklė atneša nuostolių, tai nebūtinai reiškia, kad tai yra prasta strategija. Galbūt laikas buvo neteisingas ir vis tiek galėjote jį naudoti skirtingomis rinkos sąlygomis. Be to, jokia prekybos strategija neturi 100% sėkmės. Per ankstyvas strategijos įvertinimas be tinkamos analizės gali būti klaidinantis.

Be to, išbandę daugybę strategijų galite prekiauti daugiau nei būtina. Perdozavimas yra dažna klaida, ypač naujokams. Geriau žinokite savo prekybos strategijas, išnaudokite jų privalumus ir pagerinkite jų trūkumus!

4) Aklai nesivadovaukite kažkieno patarimais dėl prekybos.

Atsižvelgiant į didžiulį naujienų srautą, su kuriuo susiduriame kiekvieną dieną, įprasta sulaukti prekybos patarimų ar pasiūlymų investuoti iš įvairių šaltinių. Prekybos signalus ir kainų tikslus galite gauti per tviterius, „Telegram“ grupes ir komentarus forumų diskusijose, tai tik keletas.

Turėtumėte filtruoti šias idėjas, kad sutelktumėte dėmesį tik į tas, kurios jums iš tikrųjų gali būti naudingos. Yra du pagrindiniai aspektai, į kuriuos reikia atsižvelgti:

  1. Ne visas prekybos idėjas, kurias perskaitysite ar pamatysite, kuria patyrę prekiautojai. Nėra jokios garantijos, kad tokia prekybos strategija gali turėti tvirtą pagrindą.
  2. Net jei strategija turi tvirtą pagrindą, tai nereiškia, kad būtų protinga ją taikyti aklai.

Kiekvienoje prekybos strategijoje atsižvelgiama į specifinius aspektus, susijusius su pozicijos dydžiu, rizikos valdymu, investicijų laiko horizontu ir tiksliniu pelnu. Dažnai visi šie kintamieji nėra aiškūs ir dažniausiai gaunate pradinę ir tikslinę kainą. Geriausiu atveju taip pat gausite „stop loss“ lygį, tačiau gali būti ir kitų aspektų, kurių jums vis dar trūksta ir kurie gali būti svarbūs plano sėkmei.

5) Neleiskite jausmams lemti jūsų sprendimų!

Dėl savo prigimties žmonės yra linkę vadovautis emocijomis ir jausmais. Šie elementai yra patys didžiausi prekybininko priešai.

Kiekvienas kriptovaliutų prekiautojas skirtingai reaguoja į tą patį kainos judėjimą. Baimė, neviltis, euforija ir godumas yra jausmai, kuriuos kiekvienas iš jūsų patiria net tą pačią dieną. Šis emocijų kalnelis neigiamai paveiks jūsų gebėjimą priimti racionalius sprendimus.

Štai kodėl prekiaujama robotais, tokiais kaip tie, su kuriais galite kurti Coinrule, gali žymiai pagerinti savo prekybos rezultatus, jei jau esate patyręs prekybininkas, arba tai gali būti lengvesnis būdas pradėti prekybą pradedantiesiems.

Vienas iš geriausių būdų, kaip įveikti riziką, kad mus užvaldys mūsų pačių emocijos, yra griežtai laikytis visų šiame straipsnyje pateiktų patarimų. Tikslaus rizikos valdymo metodo įgyvendinimas ir racionalios prekybos strategijos išdėstymas padės žymiai pagerinti savo prekybos rezultatus.

Išvenkite 5 dažniausiai pasitaikančių kriptovaliutų prekiautojų klaidų ir 2020 metais eisite į sėkmę! Pasiruošę įgyvendinti visus šiuos patarimus? Sukurkite savo automatinės prekybos taisyklę dabar!

Prekyba saugi!