Kripto automatizuota prekyba

Žalia šviesa priekyje?

Turbūt dažniausiai šiame informaciniame biuletenyje kartojamas posakis – istorija nesikartoja, o rimuojasi. Tai dar labiau tiesa, kai kalbama apie rinkas. 2023 m. lapkritis ir gruodis kriptovaliutų rinkoms elgėsi ypač gerai. Bitcoin kaina gerokai viršija 40 XNUMX USD, o daugelis Altcoinų seka. Taip pat jaučiasi ne tik „tuščia“ euforija. Faktinės technologinės naujovės skatina tam tikrą pabėgimą.

„Bitcoin“ „Taproot“ atnaujinimas padidino „Old Orange Lady Bitcoin“ programuojamumą, kuris anksčiau niekada nebuvo atviras naujovėms. Tai įgalino Ordinals, kurie iš esmės yra NFT bitkoinuose, taip pat „BRC-20“ žetonus. Išmaniųjų sutarčių grandinėse diskusijos dėl mastelio aiškiai skirstomos pagal monolitinės ir modulinės linijos linijas. Monolitinės, greitos 1 sluoksnio grandinės, tokios kaip „Solana“, turi didelį naudotojo patirties pranašumą, palyginti su „modulinėmis“ grandinėmis, tokiomis kaip „Ethereum“, kurios augimui tikisi 2 sluoksnio „apvyniojimų“ ir kitų mastelio keitimo technologijų. Abiejuose metoduose buvo padaryta didelė techninė pažanga, dėl kurios atsiranda naujų programų, žaidimų ir dar daugiau. Netgi NFT vėl auga.

Kita vertus, makroekonominiai įvykiai, nuo akivaizdaus palūkanų normų kilimo pabaigos iki neišvengiamo pirmojo Bitcoin ETF patvirtinimo, gerai sutapo kriptovaliutų rinkų naudai. Be viso to, sparčiai artėja kitas „Bitcoin Halving“ 2024 m. balandžio mėn.

Jei pažvelgsime į ankstesnius ciklus, kad pabandytume nuspėti, kas ateis, galime padaryti keletą pastebėjimų. Istoriškai stipriausia bulių turgaus dalis seka perpus, o ne prieš tai. Taip pat istoriškai matėme BTC kainų pakilimą 2017 m. gruodžio mėn., o vėliau sekė 2018/19 m. meškų rinka. Taip pat matėme 2020 m. gruodžio mėn. įsibėgėjimą, kuris buvo prieš 2021 m. bulių rinką.

Įdomu ir tai, kad mažmeninis susidomėjimas Bitcoin ir kriptovaliutomis niekur neprilygsta ankstesniam lygiui. 2017 m. gruodį ir 2020 m. gruodį „Bitcoin google“ paieškos pasiekė aukščiausią tašką. Šiuo metu jie vis dar yra gerokai mažesni nei 2021 m. Kokiu Bitcoin kainų lygiu sugrįš mažmeninės prekybos palūkanos? Jei susidomėjimas vėl atsirastų, kainų augimas galėtų dar paspartėti. Atsižvelgiant į mažmeninės prekybos susidomėjimo lygį ir artėjantį mažėjimą per pusę, gali atrodyti, kad einame 2020 m. gruodžio mėn., o ne 2017 m.

Tai, žinoma, skamba per gerai, kad būtų tiesa. Jei mes, išgyvenę daugybę meškų rinkų, ką nors išmokome, tai yra tai, kad retai viskas klostosi taip, kaip tikėtasi. Vis tiek gali sulaukti netikėtų blogų naujienų iš JAV reguliavimo pusės. Arba ekonominė aplinka gali pablogėti, o tai atrodo labiau tikėtina nei ne. Galų gale, be COVID Stimulus patikrinimų, esant nuosmukiui ir anksčiau naudojus kriptovaliutą, mažmeninė prekyba gali tiesiog neturėti pinigų vėl investuoti. Gali būti rimta, bet istorija vis tiek gali pasisekti labai netikėtai bet kuria kryptimi.

Tačiau kol kas švęskime linksmą Kalėdų sezoną. Po paskutinių 2 metų mes to nusipelnėme.