Kripto automatizuota prekyba

ETH Atėjo laikas?

Retai šis stulpelis prasideda diagrama Ethereum. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad dabar tam dar keistesnis metas. Nors BTC padaugėjo daugiau nei 2 kartus, o tokie projektai kaip Solana išaugo kelis kartus, ETH iki šiol išsiskyrė kaip vadinamoji „nekenčiamiausia moneta“. Tačiau panašu, kad laikas šiam pasakojimui keistis sparčiai artėja.

Išsiskiria keturi pagrindiniai vairuotojai. Visų pirma, artėja ETH ETF galutinis SEC terminas. Nors SEC atidėjo sprendimą dėl „BlackRock“ paraiškos, JAV finansų rinkų reguliavimo institucija turės priimti sprendimą iki gegužės pabaigos. Atsižvelgiant į tai, kad prireikė BTC metų, kol galiausiai buvo sukurtas ETF, patvirtinimas negarantuojamas. Tačiau vien tik spėlionės turėtų garantuoti jaudulį.

Tačiau esminiu, ilgalaikiu lygmeniu ETH buvo defliacinis turtas nuo tada, kai buvo susijungta ir pereita prie „Proof of Stake“. Operacijų metu sudeginama daugiau ETH, nei sukuriama išleidžiant. „Ethereum“ taip pat pašalinamas iš cirkuliuojančių atsargų kitais būdais: „perkėlimo“ pasakojimui vis karštėjant, daugiau nei 4 mlrd. Daugiau ETH užrakinama tiltuose, 2 sluoksniuose, kaip užstatas ir pan. Augant ETH paklausai, vis labiau trūksta pasiūlos. Nereikia nė sakyti, kad kaip protokolas Ethereum yra labai pelningas. Įvairūs projektai, prekybininkai ir bendro tinklo dalyviai, mokantys už „blokuotą erdvę“, atneša 2.4 mlrd. USD metinio pelno. Pramonėje, kuri nėra žinoma dėl stiprių pagrindų, su šiais skaičiais sunku ginčytis.

Ką tai reiškia „Ethereum“ trumpalaikėms ir vidutinės trukmės perspektyvoms? Mes, prekybininkai, dalyvaujame ne prognozių žaidime, o tikimybių žaidime. Netikėti įvykiai gali kilti dėl platesnės rinkos makro rizikos arba staigaus SEC sprendimo paskelbti ETH vertybiniais popieriais. Tačiau, nepaisant nenumatytų netikėtumų, perspektyva yra stipri.