Kripto automatizuota prekyba

AI susitinka su kriptovaliuta

Praėjusią savaitę OpenAI generalinis direktorius Samas Altmanas išreiškė norą surinkti 7 trilijonus dolerių arba 3.5 karto didesnį kriptovaliutų rinkos kapitalą, kad būtų finansuojamas lustų projektavimas ir gamyba, siekiant patenkinti didėjantį dirbtinio intelekto (AI) technologijos poreikį. Ši investicija yra tokia didelė, kad paskatino dalyvius daugiau galvoti apie eksponentinį augimą. Kodėl apie tai kalbame kriptovaliutų informaciniame biuletenyje? Kadangi kriptovaliutų prekybininkai gerai supranta eksponentinį augimą. Taip pat todėl, kad „Crypto-AI“ pasakojimas pakilo. AI monetų kainos pastarosiomis savaitėmis atspindėjo šią tendenciją. „Bittensor“ TAO ženklas, pavaizduotas aukščiau esančioje diagramoje, nuo gruodžio mėnesio eksponentiškai išaugo. Tačiau CoinGecko teigimu, dirbtinio intelekto žetonų rinkos riba yra tik 16 milijardų USD, o tai yra mažiau nei 1% visos kriptovaliutų rinkos ribos. Meme žetonų vertė yra 23 milijardai dolerių.

Per pastaruosius penkerius metus kriptovaliuta ir dirbtinis intelektas buvo dvi daugiausiai diskusijų apie technologijas. Atsižvelgiant į augantį priėmimą, prasminga, kad jie sutaptų. Tačiau daugelis mano, kad šios dvi technologijos iš esmės prieštarauja viena kitai. Kriptografija palengvina decentralizaciją. Nors dirbtinis intelektas klesti ir leidžia centralizuoti modelius, kuriais jis grindžiamas.

Sankryža yra ta vieta, kur „Blockchain“ technologija galėtų maitinti decentralizuotus AI modelius. Kriptografija apdovanoja dalyvavimą finansinėmis paskatomis. Kripto paskatų struktūra gali paskatinti dirbtinio intelekto decentralizavimą, apdovanodama subalansuotus ir įvairius duomenų šaltinius. Tai taip pat galėtų padėti valdyti AI nuo didžiųjų technologijų rankų. „Bittensor“ nori tai pasiekti sukurdamas mašininio intelekto tinklą. Šie tinklai turi galimybę dalytis ir perduoti informaciją, vertindami ir reitinguodami kitus tinklo dalyvius.

Kripto yra puiki žaidimų aikštelė ekonominiams eksperimentams ir žaidimų teorijai. Jis taip pat gali būti finansinis variklis atliekant sandorius tarp mašinų, nepasikliaujant patikimais, centralizuotais veikėjais. Tik tada prasminga, kad AI tilptų į kriptovaliutų pasakojimą. Rinkos požiūriu akivaizdžiai atrodo, kad šis pasakojimas pradeda kilti. Stebėkite šią erdvę.