Kripto automatizuota prekyba

Stealth Moves, Market Grooves

Pasaulyje, kuriame pasaulinių finansų pulsas niekada nenutrūksta, JAV pinigų sistemos širdyje kyla seisminis poslinkis. 2022 m. buvo įžūlus Federalinio rezervo banko žingsnis sumažinti savo milžinišką 9 trilijonų dolerių balansą, skelbiantį kiekybinio griežtinimo (QT) aušrą. Tačiau priešingai nei tikėtasi, QT poveikis turto kainoms buvo subtilesnis nei tikėtasi. Dabar, pasitraukus iš šalies, JAV iždas užima svarbiausią vietą ir vadovauja dar griežtesnio kiekybinio sugriežtinimo laikotarpiui. 

Sudėtinguose finansų inžinerijos koridoriuose pinigų valdymo institucijos diskretiškai didino likvidumą – tokiu žingsniu buvo siekiama atitolinti gresiančią bankų krizę – strategija, taikliai pavadinta „Slaptas kiekybinis palengvinimas“. Nors pagrindinis QT tikslas buvo sumažinti likvidumą, strateginiai JAV iždo veiksmai, tokie kaip bendrosios sąskaitos mažinimas ir visų pirma trumpalaikių vyriausybės obligacijų emisija, intriguojančiai atsvėrė QT poveikį. Dėl šio netikėto JAV ekonomikos atsparumo daugelis ekonomistų griebėsi galvos. Tačiau 2023 m. pokytis yra apčiuopiamas. JAV iždo sekretorė Janet Yellen subtiliai sustiprino QT galią, išleisdama didesnį iždo vekselių ir obligacijų skaičių, įnešdama į rinką naujų sudėtingumo. Kai dalyviai perka šias obligacijas, jie gali naudoti grynuosius pinigus, prisiimti skolą ar parduoti kitą turtą. Kadangi iždo vekselių trukmės rizika yra nedidelė, rinkos dalyviai yra labiau linkę naudoti grynuosius pinigus arba prisiimti skolą. Tačiau dėl didesnės iždo vekselių ir obligacijų palūkanų normos rinkos žaidėjai persvarsto savo riziką, todėl dažnai jie parduoda turtą, kad subalansuotų papildomą riziką, dėl kurios dar labiau griežtinama. 

Šis poslinkis kelia neatidėliotiną klausimą: kas iš tikrųjų vadovauja QT eigai? Ar tai Federalinis rezervų bankas, ar JAV iždas? Iždui išleidžiant rizikingesnes obligacijas, rinkos suinteresuotosios šalys paskubomis koreguoja strategijas, kad sumažintų šiuos naujus neapibrėžtumus. 

Štai posūkis: nepaisant didžiulių poslinkių ir slaptų operacijų, to gali nepakakti, kad šiemet būtų galima sužlugdyti ilgalaikį akcijų augimą, nes horizonte gali kilti audra. Judėdami į priekį, investuotojai turėtų pasiruošti nenuspėjamumo erai, kai rinkos tendencijos prieštarauja įprastinei išminčiai, o piniginiai veiksmai nuolat meta iššūkį seniems įsitikinimams. Finansinis šokis tarp palengvėjimo ir sugriežtinimo tęsiasi.

Šios nuotaikos dar labiau sustiprėja, kai investuotojai analizuoja neseniai vykusio liepos mėn. FOMC posėdžio protokolą. Užrašai atskleidžia padidėjusį pareigūnų susirūpinimą dėl gresiančių infliacijos grėsmių, o tai rodo, kad reikia imtis ryžtingesnių pinigų intervencijų. Šiuo metu investuotojų sutarimas mato tik 13% tikimybę, kad FED padidins palūkanų normas artėjančioje rugsėjo asamblėjoje.

Kadangi kriptovaliutų rinka ne kartą užsiminė apie vasaros sąstingio nutraukimą, atrodo, kad daugiau nei du mėnesius trukęs konsolidavimas vis dar dominuoja. Žvelgiant iš techninės pusės, pleišto modelis, kuriuo Bitcoin prekiavo nuo lapkričio mėn. žemiausio lygio, ką tik pasiekė esminę ribą, nes sugedo dėl tendencijų linijos palaikymo. Remiantis istoriniais diagramos duomenimis, daugelis bulių tikėjosi, kad atsispirs 34,000 46 USD, kaip ir ankstesniais trimis atvejais, kai „Bitcoin“ išlaikė savo tendencijos liniją, jis padidėjo atitinkamai 47%, 26% ir 25,000%. Ši sąveika su parama suteikė idealų langą ilgai pozicijai Bitcoin, tačiau jaučiai pralaimėjo šią kovą lokiams. Kitas pagrindinis lygis, atrodo, yra apie 30,000 XNUMX USD, kuriuos jaučiai turės išlaikyti prieš grįždami link XNUMX XNUMX USD.

Peržiūrėkite diagramą „TradingView“. čia.