Kripto automatizuota prekyba

Fu! Nr 10 iš eilės

Per blokų grandinę buvo girdimas palengvėjimo atodūsis, nes vienintelis 9 savaičių iš eilės rinkos nuosmukis baigėsi sekmadienio vakarą savaitės žvakei užsidegus žaliai. Tai kelia klausimą: ar radome savo dugną, ar tai yra pagalbos mitingas prieš kitą koją? Bitkoino dominavimas išaugo iki 47% nuo sausio mėn. 40% žemumų – tai rodo, kad per pastaruosius kelis mėnesius rinkoje pavyko pasiekti saugumą arba likvidumo praradimą iš alternatyvių monetų ir kriptovaliutų rinkų apskritai. 

Bitcoin rado paramą maždaug 28,000 0.618 USD, tai taip pat yra Fibonacci aukso pjūvio 1 atsekimo lygis – galimas signalas, kad buvo rastas tarpinis dugnas. Tačiau birželio 95 d. Fed pradėjus kiekybinius sugriežtinimus, XNUMX mlrd. USD vertės skolos vertybinių popierių, kuriuos FED pareiškė, kad parduos kiekvieną mėnesį, poveikis dar tikrai nepajuntamas. Šis FED atsisakymas sumažins rizikos turtą, nes lėtėja ekonominė veikla ir mažėja likvidumas, siekiant kovoti su didele infliacija. 

Keliant hipotezę, kur gali būti kitas dugnas, verta atkreipti dėmesį į 200 savaičių slankiojo vidurkio (WMA) vietą. 200 WMA pasirodė esąs patikimas regioninės bitkoinų rinkos dugno rodiklis. 2015 m. bitkoinas pasiekė dugną ir rado 200 WMA palaikymą už maždaug 200 USD. 2018 m. pabaigoje bitkoinas vėl pasiekė dugną ir rado 200 WMA palaikymą už 3,150 2020 USD. 200 m. kovo mėn. įvykus Covido katastrofai bitkoinas iš naujo išbandė 5,500 WMA, bet trumpam savaitei pramušė 3,800 USD – galiausiai pasiekė žemiausią apytiksliai 200 USD. Šiandien 22,300 WMA kainuoja XNUMX XNUMX USD. Ar tai gali būti kitos bitkoino grindys?

Santakoje su dabartine 200 WMA vieta, bitkoino grandinės sąnaudų bazė šiuo metu yra 23,800 200 USD. Istoriškai pirkimas tiek 2020 WMA, tiek grandinės sąnaudų pagrindu buvo labai patrauklus rizikos ir atlygio požiūriu. Ir atvirkščiai, šiais laikais dažnai atrodo, kad kriptovaliuta pagaliau baigta, o norint paspausti žalią mygtuką reikia rimtos psichologinės jėgos. Paskutinį kartą bitkoinas į šį regioną pateko per 6,000 m. kovo mėn. įvykusią Covid katastrofą ir tapo puikia pirkimo galimybe investuotojams, pakankamai drąsiems, kad juo pasinaudotų per didžiausią rinkos kapituliaciją ir baimę, todėl bitkoinų kaina savaitei buvo mažesnė nei XNUMX USD.   

Šią savaitę Bitfinex longs taip pat pasiekė visų laikų rekordą su maždaug 90,000 2.7 BTC sutarčių, prilygstančių 54,000 mlrd. Ankstesnis visų laikų rekordas – maždaug 22 2021 sutarčių – buvo XNUMX m. liepos XNUMX d., o tai pažymėjo bitkoino pakilimo į naują visų laikų rekordą pradžią. Kyla klausimas: ar šie prekiautojai tiesiog apsidraudžia jau likvidavę savo neatidėliotinas pozicijas? Arba, optimistiškiau, ar jie padvigubėja, tikėdamiesi, kad istorija pasikartos, nes prognozuoja potvynių pasikeitimą ir bitkoino dugno praėjimą?  

Nepriklausomai nuo to, ar yra dugnas, ar yra daugiau nuosmukio, rinkos dalyviai, kurių vidutinė kaina doleriais yra tokiais lygiais, greičiausiai patirs pelningą pastangą, jei jų laikotarpis yra keleri metai. Kaip išmintingas investuotojas kartą pasakė: „Atėjo laikas rinkoje, o ne laikas rinkai“.