Kripto automatizuota prekyba

„Bollinger Bands“ gyvai Coinrule!

Tęsdami mūsų naujus techninių rodiklių pasiūlymus, „Bollinger Bands“ dabar veikia tiesiogiai Coinrule!

Kas yra „Bollinger“ juostos?

Bollingerio juostos yra vieni žinomiausių ir plačiausiai naudojamų techninės analizės rodiklių. Juos devintojo dešimtmečio pradžioje sukūrė Johnas Bollingeris. Bollingerio juosta yra techninės analizės įrankis, apibrėžtas rinkiniu trendlines tradiciškai nubrėžė du standartinius nuokrypius (teigiamus ir neigiamus) nuo paprastojo slankiojo vidurkio (SMA) turto kainos. Tada SMA (vidurinė linija) yra viršutinės ir apatinės juostų bazė, kurios naudojamos kaip kintamumo matavimo būdas, stebint ryšį tarp juostų ir kainos. Kai juostos susilieja, o atotrūkis tarp jų yra mažas, tai rodo, kad nepastovumas yra mažas ir kad gali būti neišvengiamas lūžis.

Išsiveržimo krypties nustatymas 

Nustatyti išsiveržimo kryptį yra šiek tiek sudėtingiau. Johnas Bollingeris siūlo naudoti kitų rodiklių, tokių kaip RSI, derinį kartu su savo juostomis, kad būtų galima nustatyti prasiveržimo kryptį.

Be to, jei yra teigiamas nukrypimas, ty jei rodikliai kyla aukštyn, o kaina krenta (arba išlieka santykinai stabili), tai yra pakilimo signalas, todėl labiau tikėtina, kad kilimas kils aukštyn. Ir atvirkščiai, jei kaina kyla aukštyn, bet dvi juostos rodo neigiamą skirtumą, labiau tikėtinas neigiamų pasekmių protrūkis. Kiti svarbūs signalai gali atsirasti, kai kaina pažeidžia viršutinę ir apatinę juostas. Kai kaina pažeidžia apatinę juostą, ji gali veikti kaip pirkimo signalas, o atvirkščiai, kai kaina pažeidžia viršutinę juostą. Pažvelkime į pavyzdį:

Aukščiau pateiktame pavyzdyje juostų suveržimas rodė, kad gali būti neišvengiamas lūžis. Kai kaina numušė apatinę juostą, tai būtų buvusi puiki galimybė pirkti, nes po šio signalo įvyko didžiulis pakilimas. 

Peržiūrėkite kai kuriuos mūsų Bollinger Bands šablonus, kad pradėtumėte įtraukti šį rodiklį į savo strategijas. 

Tikimės, kad jums patiks naujos funkcijos. Sėkmingos prekybos!