Kur mano monetos? Kripto ABC
Kripto automatizuota prekyba

Kur yra mano monetos? Kripto ABC

Nors prekybininkai ir investuotojai yra užsiėmę pelno gavimu Bull rinkoje, dažnai jie pamiršta apie kai kurias pagrindines saugos priemones, kad išvengtų kriptovaliutų praradimo. Sukaupus tiek daug pastangų, kur dabar yra mano monetos?

Per pastaruosius trejus metus kriptovaliutų praradimas tapo vis dažnesnis ir sulaukė daug dėmesio. Neseniai atliktas tyrimas atskleidė vartotojų prarado 20% BTC, ir nėra galimybės jų susigrąžinti. Tačiau didelis klausimas yra, kaip kriptovaliutos gali pasiklysti ir būti saugomos apsaugotoje knygoje? Tai neturi prasmės.

Nepaisant to, keli būdai gali priversti jus atsisakyti sunkiai uždirbtos kriptovaliutos. Kai kurie atvejai atsirado dėl jūsų ar kažkieno kito klaidų. Žemiau pateikiami keli būdai, kuriais galite prarasti kriptovaliutą.

Saugiai saugokite savo privačius raktus

Kripto HODLeriai turi ilgas raidžių ir skaičių eilutes, naudojamas kaip raktas norint pasiekti kriptovaliutų piniginę ir atlikti operacijas. Skirtingai nuo banko sąskaitos slaptažodžio, jūs esate vienintelis šių raktų savininkas. Be jų negalėsite pasiekti savo lėšų. Jei pamesite raktus, jūsų kriptovaliuta bus prarasta visam laikui. Lygiai taip pat jūsų lėšos nueina į kanalizaciją.

Norėdami išvengti šios problemos, kurkite atsargines privačių raktų kopijas keliose saugiose vietose. Improvizuokite tokius būdus, kaip eksportuoti raktus kaip minkštą kopiją, spausdinti raktus kaip popierines pinigines, užsirašyti kur nors saugiai arba naudoti mnemoniką jiems įsiminti. Darykite viską, kas įmanoma, kad nepamestumėte raktų.

Venkite sukčiavimo 

Sukčiavimas yra vienas iš labiausiai paplitusių būdų pasiekti prisijungimo duomenis ir slaptus raktus. Užpuolikai dubliuoja originalią kriptovaliutų svetainę ir padaro tikslią jos kopiją. Šie sukčiaujantys asmenys kreipsis į jus, apsimesdami tikrais kriptovaliutų pramonės darbuotojais, pvz., piniginės ar mainų teikėjais, ir privilios jus suteikti jiems savo įgaliojimus. Kai tik pateksite į spąstus ir pateiksite jiems savo raktų kredencialus, jie iš jūsų sąskaitos pašalins viską.

Kartais šie sukčiai imituoja mainų el. pašto išdėstymus, kurie labai primena originalius mainų el. laiškus. El. laiške bus paprašyta spustelėti nuorodą, kad išspręstumėte paskyros problemą. Tada nuoroda nukreips jus į netikrą puslapį, kuriame užpuolikai renka jūsų prisijungimo duomenis. 

Kad netaptumėte šių schemų aukomis, nespustelėkite atsitiktinių įtartinų nuorodų. Būtų naudinga, jei URL įvestumėte tiesiai adreso juostose. Be to, įsitikinkite, kad nekeliate savo privačių raktų į svetaines, net ir tikrus, ir visada turėtumėte dar kartą patikrinti informaciją komunikacijos kanaluose, kad išvengtumėte šių gudrybių.

Apsaugokite nuo kenkėjiškų programų  

Kenkėjiška programa gali pavogti jūsų kriptovaliutą įvairiais būdais. Pavyzdžiui, kenkėjiškos programos piratų svetainėse arba „Google Play“ parduotuvėje yra skirtos pavogti kriptovaliutą iš nieko neįtariančių vartotojų. 

Apsaugokite nuo kenkėjiškų programų

Pavyzdžiui, „CookieMiner“ renka naršyklės slapukus ir slaptažodžius, saugomus „Chrome“, kad pasiektų jūsų mainų ir piniginės svetaines. Paprastai biržos išsaugo vartotojų slapukus naršyklėje, kad patikrintų prisijungimo būseną. Taigi įsilaužėlis, turintis vartotojo slapukus, gali prisijungti prie svetainės, kad apimtų aukos monetas. 

Taip pat yra kenkėjiškų programų kirpimo mašinėlė. Trojos arklys, kuris vagia kriptovaliutą, versdamas vartotojus kopijuoti ir įklijuoti piniginės adresus. Tarkime, kad esate įpratę perkelti kriptovaliutą į adresą, kurį paprastai kopijuojate ir įklijuojate, nes tai yra didelė nelyginių simbolių eilutė. Tokiu atveju kliperio virusas pakeis piniginės adresą, kai įklijuosite, todėl kriptovaliuta bus perkelta į neteisingą adresą. Prieš patvirtindami perkėlimą, visada dar kartą patikrinkite paskirties adresą!

Patvirtintų naršyklės plėtinių diegimas

Yra patikimų kriptovaliutų naršyklės papildinių, tokių kaip „MetaMask“ ir „Lolli“, kurie daro internetinę patirtį smagia. Tačiau tai nėra vienoda visiems kitiems plėtiniams. Kenkėjiški plėtiniai yra pasirengę grobti nieko neįtariančias aukas, kurios nežino apie savo leidimus. 

Tada jie surinks jūsų prisijungimo duomenis ir paims visus jūsų piniginėje esančius pinigus. Todėl prieš diegdami naršyklės papildinį, atlikite namų darbus. 

Skaitykite atsiliepimus, ieškokite informacijos „Google“ ir įsitikinkite, kad žinote, kokius leidimus suteikiate programinei įrangai. Jei įmanoma, visada naudokite atvirojo kodo plėtinius.

Stiprių slaptažodžių naudojimas ir pakartotinis jų naudojimas

Norėdami užtikrinti savo piniginės slaptažodžio saugumą:

  1. Naudokite sudėtingą kad niekas negali lengvai atspėti. Slaptažodyje turi būti tiek didžiųjų, tiek mažųjų raidžių.
  2. Sumaišykite šias raides su skaičiais ir simboliais.
  3. Net jei slaptažodis yra sudėtingas, įsitikinkite, kad jis pakankamai ilgas, kad įsilaužėliams būtų sunku nulaužti slaptažodį. 
naudoti stiprų slaptažodį

Tačiau vien stipraus slaptažodžio naudojimas nėra pakankamai saugus. Jei naudojate tą patį slaptažodį kitose platformose, jūsų piniginė nėra pakankamai saugi. Duomenų pažeidimas vienoje iš tų svetainių gali turėti pasekmių visoms jūsų paskyroms, kuriose naudojamas tas slaptažodis. 

Naudokite slaptažodžių tvarkyklę, kad sukurtumėte unikalius ir sudėtingus kiekvienos svetainės slaptažodžius.

Naudokite dviejų faktorių (2FA) identifikavimą

Bet kuriai svarbiai kriptovaliutų operacijai reikalingas dviejų veiksnių patvirtinimas. Jei nenaudojate dviejų veiksnių, nusikaltėlis gali gauti prieigą prie jūsų paskyros naudodamas tik jūsų vartotojo vardą ir slaptažodį. Įprasta, kad įmonės yra nulaužtos. 

Todėl jūsų informacija gali lengvai patekti į neteisėtas rankas. Pavyzdžiui, jei turite dviejų veiksnių autentifikavimo rinkinį, įsilaužėliui reikės fizinės prieigos prie jūsų telefono, el. pašto paskyros arba jūsų pačių, kad gautų leidimą.

Daugelis kriptovaliutų sistemų leidžia naudoti šį autentifikavimo metodą, tačiau galimi tipai skiriasi. Kiti naudoja autentifikavimo įrankius, tokius kaip „Authy“ arba „Google Authenticator“, o kiti naudoja SMS ir el. Kai kurios įmonės taip pat naudoja biometrinius duomenis. Tačiau net ir taikant dviejų faktorių saugumo matavimus, nusikaltėliai yra pakankamai šmaikštūs. Jie gali naudoti tokias taktikas kaip SIM keitimas, kad išvengtų saugumo priemonių.

Apsaugokite savo Coinrule paskyrą, įgalindami dviejų veiksnių autentifikavimą.

2FA įjungta Coinrule
2FA įjungta Coinrule

Kritinės informacijos šifravimas

Nepatartina savo kriptovaliutos piniginės sąskaitos duomenų laikyti kompiuteryje kaip paprastą tekstą, nes ji yra lengvai pasiekiama. Visi neskelbtini duomenys, kuriuos išsaugote savo kompiuteriuose, pvz., slaptieji raktai ir slaptažodžiai, turi būti užšifruoti ir apsaugoti slaptažodžiu. Užšifruokite savo el. laiškus ir kitus komunikacijos kanalus, kad pasiūlytumėte papildomą apsaugą.

Kartais įsilaužėliai gali greitai pasiekti jūsų informaciją naudodami kenkėjiškas programas ar net klaviatūros registratorių. Todėl turėtumėte apsvarstyti galimybę naudoti kitą būdą slaptažodžiui saugoti ne tik kompiuteryje. Pavyzdžiui, galite pasirinkti juos užsirašyti ir laikyti saugos dėžutėse. Norėdami užtikrinti tolesnę apsaugą, parašykite slaptažodį iš dalies į skirtingą popierių ir laikykite juos keliose seifuose ar kitose atskirose vietose namuose ar biure. 

Baigiamasis žodis

Prarasti sunkiai uždirbtus pinigus gali būti labai skausminga. Nepaisant daugybės kriptovaliutų teikiamų pranašumų, pamestos skaitmeninės valiutos draudimo nėra. Užtikrinti savo kriptovaliutų saugumą reiškia didžiulį atsakomybės jausmą. Laikykitės anksčiau pateiktų patarimų, kad apsaugotumėte savo paskyrą nuo tamsoje slypinčių kibernetinių nusikaltėlių.

Svarbu, kad monetos būtų saugios, jei tikite Kriptografija yra finansų ateitis ir jūs laikote juos ilgalaike investicija!