Septyni patarimai, kaip prekiauti 2021 m. bulių rinkoje
Kripto automatizuota prekyba

Septyni patarimai, kaip prekiauti 2021 m. bulių rinkoje

Nesvarbu, ar prekiaujate akcijomis, ar kriptovaliutomis, visada turite atkreipti dėmesį į tendencijas. Patyrę prekybininkai gerai žino, kad "tendencija yra tavo draugas. Tačiau to vis tiek gali nepakakti, kad išgyventų kriptovaliutos nepastovumą. Pateikiame septynis patarimus, kaip prekiauti 2021 m. bulių rinkoje.

Vienas dalykas, susijęs su finansų rinkomis, yra tai, kad kainos gali smarkiai svyruoti. Vien šiais metais kriptovaliutų rinkoje buvo keli svyravimai. 

Nepaisant to, patyrę prekiautojai nepastovumą paverčia galimybėmis dėl šių septynių patarimų. Šiame straipsnyje bus išsamiai išnagrinėta ir pateikiamas aiškus vadovas, kaip prekiauti kriptovaliutomis 2021 m. bulių rinkoje. 

Jaučių ir lokių turgus

Meškų rinkoje kainos mažėja. Taip dažnai nutinka todėl, kad rinkoje yra neigiamų nuotaikų ir prekiautojai mažiau pasitiki rinka. Kai taip nutinka, daugiau žmonių parduoda. Dėl to kainos mažėja, o tai lemia didesnį pesimizmą, taigi ir didesnį pardavimą.

Ir atvirkščiai, bulių rinka yra būklė, kai rinkos kainos kyla. Didėjanti tendencija atsiranda, kai pastebimas nuolatinis rinkos kainų augimas. Tačiau norint nuspėti artėjančią bulių rinką, reikia tinkamos įžvalgos. Bulių rinka pasižymi prekiautojų/investuotojų pasitikėjimu rinka – tai apibūdina bendrą optimizmą kainų atžvilgiu, dėl ko kainos kyla ir dar daugiau optimizmo.

Ar žinote? Abu pavadinimai yra kilę iš krypties, iš kurios tas gyvūnas puola. Jautis stumia ragus aukštyn, o lokys prispaudžia grobį.

Meškų ir bulių turgus paaiškino
Šaltinis: „Investopedia“

2021 m. kriptovaliutų rinka yra puikus bulių rinkos pavyzdys, nes buvo intensyvus rinkos aktyvumas. Tačiau skirtingai nei tradicinėse rinkose, kriptovaliutų erdvei įtakos turi keli veiksniai. Šių veiksnių supratimas gali padėti jums tapti geresniu prekybininku. 

Šiame straipsnyje bus pateikti 7 patarimai, kaip prekiauti 2021 m. bulių rinkoje.   

Prekyba nėra greitas praturtėjimas iš rinkos. Daugelis žmonių šiais metais to išmoko sunkiai. Tačiau jūs neprivalote. Patyrę investuotojai ir didžiausias 1% (kurie turi didžiausią akcijų paketą) yra tie, kurie pelno iš kitų, besivaikančių siurblių.

Be to, bulių turgūs yra triukšmingi dėl jaudulio, todėl jūs turite atsijoti kasdienį triukšmą. Šių metų rinkos svyravimai įvyko dėl kelių nenuspėjamų priežasčių. Elono žinutės, „Binance“ FUD ir Kinijos draudimas turėjo didelę įtaką kainų judėjimui per pastaruosius mėnesius. Nereikia jaustis blogai, kad praleidote ankstesnius ir net būsimus mitingus. Vietoj to atkreipkite dėmesį į tendencijas ir žaiskite protingai. Naujos galimybės ateina kiekvieną dieną!

Bulių turguose geriausia važiuoti pagal tendencijas. Automatizuotos strategijos gali padėti jums stebėti rinką ir sudaryti tinkamus sandorius, tuo pačiu apribojant nuostolius.

2. Nesigundykite maržos prekyba

Maržos prekyba yra puikus būdas padauginti savo pozicijų dydį didinant svertą. Tačiau dažnai rizika atsveria maržos prekybos naudą. Atsiradus likvidavimui, staiga galite patirti didžiulių nuostolių. Likvidacija įvyksta, kai birža uždaro poziciją, todėl prekiautojas patiria nuostolių, kurių jis neatgaus, jei rinka atsigaus.

Daugelis naujokų daro klaidą per daug išnaudodami savo pozicijas maržos prekyboje. Baimė viską prarasti ir pamatyti, kad jūsų portfelis sumažės iki nulio, turėtų būti pakankama priežastis vengti prekybos maržine. 

Apytikslis pavyzdys, kai svertas yra 10 kartų, 10% judėjimas prieš jus pašalina jus, o 100 kartų padidinus svertą, 1% judėjimas prieš jus likviduoja visą jūsų kapitalą. Tikrieji skaičiai yra dar baisesni, kai atsižvelgiama į prekybos komisinius ir likvidavimo mokesčius.

Jūs galite prekiauti naudojant svertą su Coinrule potencialiai padidinti savo grąžą, bet niekada nepamirškite visada naudoti mažą sverto laipsnį.

3. Turėkite prekybos strategiją

Tai gali atrodyti kaip kažkas, ką daugelis laiko savaime suprantamu dalyku, bet greičiausiai tai yra svarbiausias iš šių septynių prekybos patarimų.

Prekyba be plano planuoja žlugti. Sėkmė kriptovaliutų rinkoje yra susijusi su rinkos modelių supratimu ir jų panaudojimu teisingiems sandoriams sudaryti. Šablonai padeda numatyti judesius, o šiuos modelius galite matyti tik tada, kai turite apibrėžtą prekybos strategiją.

Strategija ar planas padeda atlikti deramą patikrinimą prieš pradedant sandorius. Tai taip pat puikus būdas apriboti nuostolių skaičių, užkirsti kelią katastrofiškiems nuostoliams ir gauti nedidelį pelną. 

Vienas iš pagrindinių automatizuotos prekybos sistemos pranašumų yra tai, kad galite lengvai laikytis pradinio plano be streso ar emocijų, kurios netrukdytų jūsų prekybos sprendimams.

4. Atlikite savo tyrimus

Šiomis dienomis internete ir pagrindinėje žiniasklaidoje yra daug triukšmo dėl kriptovaliutų. Daugumai nelengva persijungti tarp to, kas vertinga, o kas ne. Štai kodėl mes siūlome prieš pradedant bet kokius sandorius visada atlikti savo tyrimus, ypač dėl žemesnės kainos kriptovaliutų su mažos rinkos kapitalizacijos monetomis.

Pradedantieji dažnai ieško kriptovaliutų rekomendacijų iš kitų ir galiausiai praranda pinigus. Kai atliekate savo tyrimus, geriau suprantate kiekvieną monetą ir daugiau išmanote, kaip pradėti ir baigti sandorius. 

Nepainiokite tikro patarimo su šilingu. Nepamirškite, kad daugelis nori padidinti monetų, kurių akcijų paketą, populiarumą.

5. Stebėkite apsisukimus

Tiesa ta, kad ten yra daugybė turimos informacijos, vadovų ir rekomendacijų. Tačiau norint visa tai suprasti, reikia teisingai pritaikyti tai, ką žinai.

Bulių rinkoje turite nuolatos žiūrėti į staigius pasikeitimus. Tai padeda nustatyti geriausią laiką išeiti iš sandorių arba atimti šiek tiek pelno.

Bitcoin tendencijos pasikeitimas
Ilgalaikis BTC kainų skirtumas su RSI

Taip pat labai svarbu turėti tikslines kainas ir sustabdyti nuostolius kaip savo prekybos plano dalį. Gauti gerą įrašą yra tik pusė darbo. Taip pat turite žinoti, kada strategiškai pasitraukti iš prekybos, nesvarbu, ar prekyba vyksta jums, ar prieš jus.

6. Neprekiaukite emocijomis

Rinkos yra labai nepastovios ir, kai kalbama apie prekybą, geriausia nagrinėti faktus ir duomenis, o ne jausmus. Prekybininkai nuolat susiduria su tokiomis emocijomis kaip baimė ir godumas. Labai svarbu būti pasiruošus bet kokiam galimam scenarijui. Negalite sau leisti prekiauti remdamiesi savo jausmais. 

Norint užsidirbti pinigų tokioje stulbinančioje rinkoje, kokią turime dabar, reikia disciplinos. Štai kodėl jūs turite visada laikytis savo prekybos plano. 

Botai neturi jausmų. Jie vykdo sandorius šaltakraujiškai pagal jūsų prekybos sistemos sąranką. Nustatydami aiškias, logiškas taisykles į algoritmus, galite sumažinti savo pralaimėtojus ir įveikti nugalėtojus daug efektyviau, efektyviau ir be emocijų.

7. Įvairinimas yra labai svarbus

Diversifikavimas yra vienas geriausių patarimų bet kuriam investuotojui šiandieninėje kriptovaliutų rinkoje. Galite sumažinti riziką paskirstydami lėšas įvairiems turtams. Tokiu būdu jums nereikia priklausyti nuo vieno turto našumo.

Be to, kad diversifikavimas būtų veiksmingesnis, turėtumėte pabandykite laikyti turtus, nesusijusius vienas su kitu

Norėdami žengti žingsnį toliau, Coinrule padeda įvairinti strategijas. Profesionalai nesako, kad jie niekada tik neperka ar tik parduoda – dažnai jie daro abu tuo pačiu metu, kad sumažintų riziką bet kuriuo metu.

Piniginės įvairinimas su Coinrule
Coinrule Prietaisų skydelis su įvairiomis strategijomis

Vienu metu galite vykdyti kelias strategijas Coinrule. Vienas gali būti perkant dipus ant jūsų mėgstamiausios monetos, kita gegužė galvos odos trumpalaikiai sandoriai, o kitas yra subalansuoti savo portfelį. Galite maksimaliai lanksčiai tvarkyti savo piniginę.

Apvalinimas aukštyn

Kriptovaliutos keičia finansų pasaulį, ir kiekvieną dieną vis daugiau žmonių nori jomis prekiauti. Tai puiki žinia visai ekosistemai, nes tai reiškia didesnį rinkos aktyvumą, likvidumą ir efektyvumą. 

Tačiau nepastovumas yra pagrindinis kriptovaliutų rinkos susirūpinimas, ypač tokiais precedento neturinčiais laikais kaip šie. Jei atkreipsite dėmesį į šiuos septynis prekybos patarimus, įsitikinsite, kad išnaudosite visas rinkos tendencijas.   

At Coinrule, padedame sudaryti geriausius sandorius. Pateikiame holistinį rinkų vaizdą ir padedame geriau prekiauti. 

ATSISAKYMAS

Nesu analitikas ar investicijų patarėjas. Viskas, ką pateikiu šioje svetainėje, yra tik orientavimo, informacinio ir švietimo tikslais. Visa mano įraše esanti informacija turėtų būti patikrinta ir patvirtinta nepriklausomai. Negaliu būti laikomas atsakingu už jokius nuostolius ar žalą, padarytą remiantis tokia informacija. Atkreipkite dėmesį į riziką, susijusią su prekyba kriptovaliutomis.