geriausios pamokos pradedantiesiems kriptovaliutų investuotojams
Kripto automatizuota prekyba

Kripto prekyba 101 – geriausios pamokos pradedantiesiems kriptovaliutų investuotojams

Daugelis džiaugsmingai pasineria į prekybą, įsivaizduodami save „Volstryto vilko“ personažu. Jie mato, kad daro begalę sėkmingų sandorių ir pinigų maišus. Paprastai realybė juos pasiveja. Statistika rodo, kad apie 70% prekybininkų praranda pinigus. Nepaisant daugybės galimybių rinkoje, dienos pabaigoje dauguma prekiautojų nesugeba uždirbti pelno. Tai yra geriausios pamokos pradedantiesiems kriptovaliutų investuotojams.

Kodėl prekybininkai žlunga?

Viena iš pagrindinių nesėkmės prekybos metu priežasčių yra stresas. Iš išorės gali atrodyti, kad prekiaujama tik perkant pigiai ir parduodant brangiai, tačiau tai tik dalis istorijos.

Kaip valdyti nuostolius. Kai rizikuojate pinigais ir matote nuostolius, galite bijoti valdyti savo lėšas. Klausimai suklaidins jūsų mintis. Ar turėčiau parduoti, kol jis nenukris? O gal atšoks? Bandymas rasti atsakymus į šiuos klausimus padidina stresą, ypač jei nuostoliai didėja.

Kaip valdyti pelną. Intuityviai suprantama, kad prekyba su pelnu yra galutinis prekybininko tikslas ir tai neturėtų sukelti nerimo. Deja, tinkamiausio laiko išeiti iš pozicijos laikas gali būti sudėtingas. Galbūt moneta yra nuostolinga, o tada vėl padidėja iki lūžio. Ar gali pakilti daugiau? Kaina greitai pasiekia pradinį tikslą. Ar prekybininkas turėtų būti godesnis? 

Tiek nuostoliai, tiek pelnas gali padidinti prekiautojo streso lygį. 

Likite racionalūs

Kai patiriame stresą, mūsų gebėjimai priimti sprendimus pablogėja. Sprendimai, kuriais anksčiau buvome įsitikinę – eidami į pareigas – dabar staiga atrodo neaiškūs. 

Be to, nepaisant to, kad visi rinkos dalyviai turėtų priimti sprendimus remdamiesi racionalaus mąstymo procesu, tai ne visada taip paprasta, kaip gali atrodyti. Rinkos dažnai elgiasi neracionaliai.

Vienas didžiausių pavyzdžių – 2008 m. finansų krizė, pavaizduota filme „The Big Short“, kai prekiautojas pamatė, kad daugelis hipoteka užtikrintų vertybinių popierių nebuvo tinkamai apsaugoti. Dėl to prekiautojas nusprendė atidaryti pozicijas, kad pasipelnytų iš savo įsitikinimo, kad šis turtas buvo pervertintas. Pagal finansų teoriją jis priėmė racionalų sprendimą.

Kita vertus, tos pozicijos buvo brangios ir kiekviena diena be rinkos žlugimo didino jo portfelio nuostolius.

Galiausiai krizė pratrūko ir jam pasisekė, kad jis pakankamai ilgai išliko mokus, kad būtų įrodytas teisus. Tai viena geriausių pamokų pradedantiesiems kriptovaliutų investuotojams.

Neinvestuokite per daug

Finansų srityje dažnai pastebima, kad keli analitikai tą patį turtą vertina skirtingai. Taip yra dėl to, kad yra per daug kintamųjų, kad juos būtų galima teisingai įvertinti vienu metu. Taip pat labai sunku pasiekti bendrą sutarimą dėl rinkos, nes skirtingi analitikai atsižvelgia į skirtingus kintamuosius ir skirtingai vertina tų kintamųjų svarbą.

Dėl to labai sunku susidaryti išsamią ir teisingą rinkos apžvalgą, ir net jei turite visą rinkos idėją, nenumatyti įvykiai vyksta visą laiką ir sujaukia jūsų analizę.

Daugelis stebisi galimu pelnu, kurį jie galėjo gauti investuodami net nedideles sumas į Bitcoin prieš metus.

Teoriškai, jei 100 m. būtumėte įsigiję 2012 USD Bitcoin, šiandien tai būtų verta maždaug 870,000 2012 USD. Tačiau 2014–50,000 m. turėjote turėti savo monetas iki 87 2015 % padidinimo ir 12,000 % atšaukimo 2015 m. Be to, išlikę pozicijoje po 2017 84 % padidėjimo 2018–2019 m. ir dar XNUMX % atsitraukimo nuo XNUMX m. XNUMX-XNUMX m.

Bitcoin kaina nuo 2012 m

Daugelis žmonių neturi tiek tvirtumo! 

Tiems, kurie investavo į Bitcoin 2012 m. ir sugebėjo išsilaikyti visą šį laiką, nepasisekė, kaip kai kurie gali manyti. Jie turėjo viziją, investavimo planą ir apgalvotai valdė savo riziką. Jie išgyveno tokio masto kainų šuolius ir kritimus, nes investuoja tik tai, ką galėjo sau leisti prarasti. Kai kurie iš jų to nežinojo, bet jau taikė vieną geriausių pamokų pradedantiesiems kriptovaliutų investuotojams.

Galų gale pelningumą galite pasiekti tik tada, jei pakankamai ilgai išliksite mokūs, kad pasieksite.

Mokykitės iš „protingų pinigų“

Geriausias būdas valdyti riziką yra valdyti savo pozicijos dydį. To pavyzdys buvo, kai pasirodė žinia, kad Mass Mutual – garsi draudimo bendrovė – nusprendė skirti 100 mln. USD bitkoinui. Daugelis laikė tai beprotiška.

Tačiau kai apskaičiuojate pozicijos dydį kaip dalį jų 500 milijardų dolerių fondo, tai sudaro tik 0.02 % jų valdomo turto. Dėl to rizika tampa daugiau nei valdoma. Pagal hipotetinį scenarijų, kad Bitcoin nukris iki nulio, jie rizikuoja labai maža savo kapitalo dalimi. Kita vertus, jei Bitcoin pasieks 200 1 USD, galimas pelnas, kurį įmonė galėtų uždirbti, yra XNUMX mlrd.

Štai kodėl girdite tiek daug kalbų apie Bitcoin kaip turintį „asimetrišką aukštyn kojomis“ – nedidelis paskirstymas jūsų portfelyje gali gauti nedidelį pelną.

Draudimo bendrovės tradiciškai yra konservatyvios. Paprastai jie investuoja į labai saugų turtą, pavyzdžiui, FED obligacijas, kurių grąža paprastai yra 0.25%. Norėdami uždirbti tokį pelną, kokį galėtų uždirbti iš Bitcoin, jiems per 40 metų reikėtų investuoti apie 10 milijardų dolerių, o tai atitinka 7% bendrovės turto. Dabar aiškiai matome pelno potencialą investuojant nedidelę dalį savo lėšų į kriptovaliutas. 

Naudokite paprastus rodiklius

Iki šiol kalbėjome tik apie rizikos valdymą. Tai tik pusė lygties. Pridėjus šiek tiek techninės analizės ir labai paprastos prekybos strategijos, galite žymiai padidinti pelno potencialą.

Pradedantiesiems prekybininkams kyla pagunda išbandyti pažangius ir įmantrius rodiklius, kad išnaudotų visas savo strategijas. Dažniausiai sudėtingesnius rodiklius reikia tinkamai suprasti, kad jie paverstų prekybos signalus.

Paprastų rodiklių pranašumas yra tas, kad juos lengva interpretuoti ir naudoti, nesumažinant jų veiksmingumo.

Naudojant patį intuityviausią techninį rodiklį, rezultatas galėjo būti gerokai pagerintas. Slenkamasis vidurkis yra vizuali priemonė, skirta išlyginti turto tendencijas, sumažinant trumpalaikį triukšmą, kuris gali suteikti investuotojui klaidinančios informacijos. Šiame straipsnyje, galite perskaityti daugiau apie slankiuosius vidurkius ir kaip jie veikia.

„Paprasta“ nereiškia „mažiau pelninga“

Grįžtant prie ankstesnio pavyzdžio, jei 100 m. investavote 2012 USD į Bitcoin, šiandien turėtumėte apie 1,500,000 XNUMX XNUMX USD. Kaip galėtumėte pagerinti šią grąžą?

Slenkančio vidurkio strategija BTC nuo 2012 m


Pirkimo signalas iš šio rodiklio atsiranda, kai 9 periodais skaičiuojamas slenkamasis vidurkis kerta virš 200 laikotarpių apskaičiuoto. Pardavimo signalas ateina, kai įvyksta priešingas kirtimas.

Įsigiję Bitcoin 2012 m. ir nuo tada taikydami šią strategiją, turėtumėte daugiau nei 60 BTC, šiandien verta apie 2,500,000 XNUMX XNUMX USD.

Dar įdomiau yra tai, kad didžiausias pozicijos nuostolis būtų buvęs apie 40%, o tai yra daug mažesnis už nuostolį, kurį turėjo patirti ilgalaikiai turėtojai.


Tai labai paprasta prekybos strategija, kurią galima pritaikyti naudojant tokius įrankius kaip Coinrule.

Įjungta automatizuota prekybos strategija Coinrule

Pagrindiniai taksieji

  • Neleiskite, kad baimė, stresas ar euforija lemtų jūsų investicinius sprendimus. Pabandykite suprasti, kaip galite pasipelnyti iš rinkos, nustatykite sau tam tikras taisykles ir jų laikykitės. Pastatas an automatizuota prekybos strategija su Coinrule gali padėti, nes nustatote parametrus, o tada robotas prekiauja nepaisydamas jokių jausmų trukdžių.
  • Rizikos valdymas atlieka pagrindinį vaidmenį mažinant streso ir baimės įtaką jūsų sprendimui. Iš pradžių investavus didelę sumą, nerimauji dėl kiekvieno kainų svyravimo. Geros naujienos yra tai, kad kriptovaliutos turi puikų rizikos ir naudos santykį, o tai reiškia, kad potenciali grąža yra daug didesnė nei rizika, kurią prisiimate. 
  • Žaisk paprastai. Pradžioje turite visiškai suprasti, kaip veikia jūsų strategija. Tik visiškai supratę, kaip turėtų veikti prekybos sistema, laikui bėgant galėsite sėkmingai ją koreguoti ir tobulinti. Įprasti rodikliai, tokie kaip slenkantys vidurkiai, yra puikus vadovas.
  • Peržiūrėkite savo poreikius atitinkantį laiko skalę. Galite stebėti rinką iš daugybės kampų. Kiekvienas iš jų pateiks skirtingą vaizdą ir pasiūlys naują scenarijų. Tai tik atitols nuo jūsų pradinės idėjos. Kaip ir laikydamiesi savo plano, taip pat turėtumėte įvertinti sąlygas naudodami tą patį matavimo vienetą. Paprasčiau tariant, jei įsigijote Bitcoin, nes dienos diagramoje gavote pirkimo signalą, ar tikrai būtina žiūrėti į 5 minučių diagramą, kad nuspręstumėte, kada parduoti?

Galiausiai būkite kantrūs ir niekada nepamirškite geriausių pamokų pradedantiesiems kriptovaliutų investuotojams.

Prekiaukite saugiai!